K receptu
Ne každý miluje králičí maso, i když ve skutečnosti je jen potřeba správně uvařit. Tento králičí guláš si zamilujete, slibujeme.
Složitost: průměrný porce: 4 Vaření: 1 hodina 25 minutPraženíDušení, chřadnutíVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíNarozeninynový rokvelikonočníVánoceINGREDIENCE NA 4 porce1 králík o hmotnosti 2 kg 400 g uzeného hrudí 600 g žlutých smetanových rajčat 10–12 sušených rajčat 10 šalotek 4 stroužky česneku 3–4 snítky tymiánu 50 g másla 50 ml olivového oleje 100 ml suchého bílého vína sůl, čerstvě mletý černý pepř jemný zelené listy bazalky pro podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Králíka nakrájíme na porce. Potřete solí a pepřem ze všech stran. Zalijte vínem, přikryjte fólií a nechte 20 minut.
Krok 2
Hrudník nakrájejte na střední kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme. Šalotky oloupeme a překrojíme napůl. Odstraňte tymián ze snítek.
Krok 3
Ve velké, hluboké pánvi se silným dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Z králíka setřepeme marinádu (uložíme), opečeme na oleji do zlatova. Hotové kousky přendejte na talíř.
Krok 4
Do pánve, kde se smažil králík, vložte šalotku a smažte 3 minuty. Přidejte hrudí a česnek, opékejte 2 minuty.
Krok 5
Kousky králíka vrátíme do pánve, posypeme tymiánem, ještě trochu osolíme a opepříme, zalijeme vínem a 150 ml vody, přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme 30 minut.
Krok 6
Sušená rajčata nakrájíme na tenké plátky. Ke králíkovi přidáme sušená rajčata a čerstvá (mohou být nakrájená na silné plátky), přikryjeme a dusíme dalších 5 minut. Před podáváním posypte bazalkou.