Exotický králík s uzeným hrudníkem a rajčaty

K receptu

Ne každý miluje králičí maso, i když ve skutečnosti je jen potřeba správně uvařit. Tento králičí guláš si zamilujete, slibujeme.

Složitost: průměrný porce: 4 Vaření: 1 hodina 25 minutPraženíDušení, chřadnutíVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíNarozeninynový rokvelikonočníVánoceINGREDIENCE NA 4 porce1 králík o hmotnosti 2 kg 400 g uzeného hrudí 600 g žlutých smetanových rajčat 10–12 sušených rajčat 10 šalotek 4 stroužky česneku 3–4 snítky tymiánu 50 g másla 50 ml olivového oleje 100 ml suchého bílého vína sůl, čerstvě mletý černý pepř jemný zelené listy bazalky pro podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Králíka nakrájíme na porce. Potřete solí a pepřem ze všech stran. Zalijte vínem, přikryjte fólií a nechte 20 minut.

Krok 2

Hrudník nakrájejte na střední kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme. Šalotky oloupeme a překrojíme napůl. Odstraňte tymián ze snítek.

Krok 3

Ve velké, hluboké pánvi se silným dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Z králíka setřepeme marinádu (uložíme), opečeme na oleji do zlatova. Hotové kousky přendejte na talíř.

Krok 4

Do pánve, kde se smažil králík, vložte šalotku a smažte 3 minuty. Přidejte hrudí a česnek, opékejte 2 minuty.

Krok 5

Kousky králíka vrátíme do pánve, posypeme tymiánem, ještě trochu osolíme a opepříme, zalijeme vínem a 150 ml vody, přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme 30 minut.

Krok 6

Sušená rajčata nakrájíme na tenké plátky. Ke králíkovi přidáme sušená rajčata a čerstvá (mohou být nakrájená na silné plátky), přikryjeme a dusíme dalších 5 minut. Před podáváním posypte bazalkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika