Exotický pepř plněný lahodným lilkem

K receptu

Pokud máte sklenici paprik plněných lilkem a najednou máte hosty, určitě to naservírujte a připravte se na zasloužené komplimenty. Tuto svačinu lze konzumovat v čisté formě nebo ji doplnit dušeným (smaženým) masem nebo drůbeží. Bude to prostě dokonalé! Aby byly papriky plněné lilkem obzvláště chutné, použijte přírodní rajčatovou šťávu nebo vysoce kvalitní rajčata na pyré bez přísad. Nejlepší je udělat první nebo druhý sami: proces se tím jen mírně prodlouží, ale výsledek bude rozhodně stát za to.

Složitost: průměrný Kalorie: 892,22 kcal/porce porce: 6 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 26,07 g/34,69 g/118,54PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ5 kg sladké papriky 3 kg lilku 1 kg mrkve 500 g cibule rostlinný olej a sůlPro plnění:2 střední cibule 3 litry rajčatové šťávy nebo pasírovaných rajčat 2–3 polévkové lžíce. l. sůl 2 lžíce. l. cukr 150 ml bílého vinného octa 15 zrnek černého pepře 10 hrášek z nového koření 3 bobkové listy rostlinný olej Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Lilek oloupeme a nakrájíme na proužky. Rozpalte velkou pánev s rostlinným olejem a lilky po částech opečte do měkka.

Krok 2

Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova, 15 minut.

Krok 3

Smíchejte smaženou cibuli, mrkev a lilek v malé misce nebo kastrolu. Podle chuti osolíme a promícháme. Náplň na nádivku paprik je hotová.

Krok 4

Před plněním papriky omyjte a osušte. Odřízněte vrchol ve formě víka, odstraňte stonky a semena. Naplňte náplní a vložte do široké pánve.

Krok 5

Připravte si náplň. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smažíme na rozpáleném oleji 5 minut. Svaříme rajčatovou šťávu, přidáme koření, sůl, cukr a osmaženou cibuli, vsypeme papriky. Přiveďte k varu a vařte 30 minut. Za 5 min. Před dokončením vaření přidejte ocet.

Krok 6

Vyjměte plněné papriky z pánve a vložte do horkých, sterilizovaných sklenic. Naplňte rajčatovou omáčkou a přikryjte víčky. Skladujte na chladném a suchém místě.

UŽITEČNÉ RADY

Sklenice na papriky plněné lilky můžeme sterilovat v troubě. Umístěte sklenice na stojan hrdly dolů. Vložte do studené trouby. Zahřejte na 150°C a sklenice udržujte 10-25 minut podle objemu (čím menší, tím kratší doba sterilizace).

MIMOCHODEM

Aby papriky plněné lilky nebyly příliš mastné, po usmažení položte zeleninu na papírové utěrky, které dokonale absorbují přebytečný olej.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika