Exotický postní nálev s jemnou rýží

K receptu

Postní rassolnik s rýží osloví nejen ty, kteří dodržují církevní kánony, ale i vegetariány a vegany. A obecně se polévka ukazuje jako velmi lehká, nízkokalorická a zároveň dává dlouhotrvající pocit plnosti. Skvělý nápad pro všechny, kteří sní o tom, jak shodit přebytečná kila! Mimochodem, jídlo může být ještě aromatičtější a chutnější, pokud ho vaříte v dobrém zeleninovém vývaru, který obsahuje několik druhů kořenů. Nebo ke konci vaření přidejte aromatické bylinky (oregano, tymián, estragon, petržel). Obecně se rozhodně vyplatí udělat si postní okurkovou polévku s rýží, alespoň jako příjemný experiment!

Složitost: průměrný Kalorie: 220,94 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 6,33 g/0,85 g/48,28Vařeníruská kuchyněPolévkaVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcestředně velké brambory – 4 ks mrkev – 1 ks celer – 100 gris – 120 g pitné vody – 400 pórků – 1 bobkový list – 1 ks pepř – 2 snítky sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na postní nálev s rýží. Brambory, mrkev a celer důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

Krok 2

Nakládanou rýži dejte na jemné síto a vložte do velké misky s vodou. Důkladně ji opláchněte. Vyměňte vodu. Toto opakujte, dokud nebude voda čistá.

Krok 3

Nalijte pitnou vodu do pánve. Umístěte na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Podle chuti osolíme, přidáme připravenou zeleninu a vaříme asi 5 minut na středním plameni.

Krok 4

Přidejte propláchnutou rýži a promíchejte. Vařte 5 minut. Nakládané okurky nakrájíme na kostičky. Pokud jsou plody hodně velké, oloupejte je a vykrojte střed se semínky.

Krok 5

Pórek oloupeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Vložte do hrnce s libovou okurkou. Přidejte bobkový list, kuličky pepře a vařte 5 minut.

Krok 6

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme. Do nálevu vložte okurky, kopr, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni 10 minut. Hrnec s polévkou uzavřeme a necháme 10 minut na vypnutém sporáku.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud chcete chuť libového nálevu s rýží okyselit, přidejte do polévky ke konci vaření asi 100 ml přecezeného nálevu z okurek nebo pár lžic citronové šťávy.

MIMOCHODEM

Postní nálev lze připravit nejen s rýží, ale i s ječmenem a dokonce i s pohankou! Pamatujte, že kroupy se uvaří rychleji, pokud je předem namočíte na 3 hodiny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika