Exotický salát s tuňákem, křupavými zelenými fazolkami a šťavnatými rajčaty

K receptu

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a rajčaty je jednou z odrůd známého salátu nicoise, dostupnější pro každého, a to díky cenově velmi dostupné omáčce, která neobsahuje ančovičky ani kapary. Všechny zbývající ingredience pokrmu jsou tradičně jednoduché, bez jakýchkoli kudrlinek. To není vůbec překvapivé, protože něco podobného připravily manželky chudých rybářů, kteří kdysi hustě obývali dnes elitní Nice. Ale na tomto jednoduchém salátu je něco zvláštního: každý, kdo ho ochutná, je mentálně přenesen na francouzské pobřeží a téměř fyzicky cítí jeho vůně, zvuky a barvy.

Složitost: snadno Kalorie: 523,14 kcal/porce porce: 2 Vaření: 15 min Použitý: 36,24 g/36,49 g/11,53SalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 porcevejce – 2 ks konzervovaný tuňák v oleji – 180 g mražené zelené fazolky – 120 g grucola – 30 g cherry rajčat – 8–10 ks černé olivy – 12–16 ks.Pro tankování:bílý vinný ocet – 2 lžičky hnědý cukr – 1/3 lžičky extra panenský olivový olej – 4 polévkové lžíce. l mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř – podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na salát. Vejce uvařte natvrdo (10 minut), poté ochlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte. Položte tuňáka z plechovky na síto, aby tekutina spadla. Rybu rozdělte na kousky.

Krok 2

Zelené fazolky na salát uvaříme ve vroucí osolené vodě (5 minut), poté je scedíme v cedníku a několikrát propláchneme ledovou vodou, aby si zachovaly jasně zelenou barvu.

Krok 3

Rukolu omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou. Odtrhněte velké větve. Cherry rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.

Krok 4

Připravte dresink na salát. Míchejte bílý vinný ocet s hnědým cukrem, dokud se úplně nerozpustí. Za stálého šlehání postupně přilévejte olivový olej. Sůl a pepř podle chuti.

Krok 5

Fazole zalijte polovinou dresinku. Každé vejce nakrájejte na 8 plátků. Na dva servírovací talíře dejte rukolu, rajčata, olivy a fazole s trochou dresinku. Navrch rozložte kousky tuňáka a vejce a přelijte zbývajícím dresinkem.

UŽITEČNÉ RADY

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a rajčaty by měl být připraven jednou: pokrm netoleruje ani krátkodobé skladování, protože rajčata a rukola velmi rychle ztrácejí svůj „obchodovatelný vzhled“.

MIMOCHODEM

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a rajčaty lze obléknout i vinaigrettou složenou z jemně nasekané šalotky, malého množství dobré majonézy, dijonské hořčice, vinného octa a olivového oleje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika