Site icon Wellness Way Česká republika

Extravagantní salát s kachním konfitem, pikantní rukolou a sladkými cherry rajčaty

K receptu

Jsou saláty – svým významem i obsahem –, které si ve vybraném menu dělají vedoucí roli. Toto jídlo je přesně takové – uspokojující a nezapomenutelné.

Složitost: průměrný Kalorie: 841,86 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 54,42 g/58,41 g/25,12TroubaPečeníVečeřeSalátVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokRomantická večeřeINGREDIENCE NA 4 porce2 kachní stehýnka se stehnem 60 g rukoly 60 g frisee 180 g cherry rajčat 250 g malých brambor 8 vařených křepelčích vajec sůl 2 stroužky česneku rostlinný olej na smažení 1 snítka rozmarýnu 2-3 snítky tymiánuna marinádu:50 g medu 20 g sójové omáčkyna omáčku:100 g olivového oleje 20 g dijonské hořčice 10 g vinného octa 2 g soli 5 g cukru 5 g listů kopru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na marinádu smíchejte všechny ingredience. Kachnu marinujte 2 hodiny a přendejte do zapékací mísy a pečte 3-4 hodiny při 140-160 °C.

Krok 2

Na omáčku rozšleháme hořčici s octem, olivovým olejem a koprem. Dochutíme solí a cukrem.

Krok 3

Brambory důkladně omyjte. Smažte jej s rostlinným olejem, dokud nebude zcela uvařený, přidejte rozmarýn, tymián a česnek. Přidejte trochu soli. Rajčata nakrájejte na polovinu nebo na 4 kusy, podle velikosti. Připravené suroviny smícháme s rukolou a frisee.

Krok 4

Odstraňte skořápku z vajec. Salát smícháme s omáčkou a dáme na talíře. Swephu – pečené kachní maso a ozdobíme křepelčími vejci.

MIMOCHODEM

Recept poskytnut a vyvinut Alexander Kartoshkin, šéfkuchař irské hospody The Tipsy Pub

Exit mobile version