Jak připravit křupavé lehce slané okurky: klasický recept

K receptu

Náš recept na klasické lehce slané okurky osloví především ty, kteří svou cestu k čestnému titulu „mistr přípravy“ teprve začínají. Na přípravě takové svačiny není nic složitého a „dozrání“ bude trvat jen asi den. V receptu používáme pouze rybízové ​​a třešňové listy, ale pokud přidáte i dubové listy a kořen křenu, lehce osolené okurky budou silnější a křupavější. Pokud mluvíme o kopru, pak jako kaše s máslem nezkazí předkrm. Proto pokud chcete, přidejte si toho: receptu na klasické lehce slané okurky to jen prospěje!

Složitost: snadno Kalorie: 34,05 kcal/porce porce: 10 Vaření: 2 hodiny 30 minut Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 1,81 g/0,24 g/6,33ruská kuchyněSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍokurky – 2 kg česnek – 2 stroužky rybízové ​​listy – 12 ks třešňové listy – 12 ks koprové „deštníky“ – 5–6 ks černý pepř – 10–12 ks pitná voda – 2-2,5 l hrubá sůl – 3 polévkové lžíce . l. bobkový list – 1 ks. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte okurky na nakládání podle klasického receptu. K tomu vyberte malé, silné ovoce, omyjte tekoucí vodou a dobře osušte na papírových utěrkách. Odřízněte konce.

Krok 2

Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nahrubo. Omyjte listy rybízu a třešní a také koprové „deštníky“ a dobře je osušte a rozložte je na papírové ručníky.

Krok 3

Sterilizujte sklenici na nakládání okurek jakýmkoli známým způsobem. Na dno položte 2 lístky třešní a rybízu, pár kuliček pepře, „deštník“ kopru a trochu česneku.

Krok 4

Připravte lák na okurky. Nalijte vodu do pánve. Přidejte sůl a bobkový list. Přiveďte k varu. Vařte 5 minut, stáhněte z ohně a nechte mírně vychladnout.

Krok 5

Připravené okurky dejte do sklenice po vrstvách, prokládejte zbylými listy třešní a rybízu, koprem, česnekem a kuličkami pepře. Nahoře zakryjte koprovými „deštníky“.

Krok 6

Naplňte okurky lákem téměř po okraj zavařovací sklenice. Necháme vychladnout, přikryjeme plastovým víčkem a dáme na chladné místo. Asi za 24 hodin budou lehce nasolené okurky hotové.

UŽITEČNÉ RADY

Připravené klasické lehce nasolené okurky lze skladovat v lednici v dóze uzavřené plastovým víčkem. Mějte na paměti, že po několika dnech mohou být slanější.

MIMOCHODEM

Lehce solené okurky podle klasického receptu jsou dobré jak v čisté formě, tak jako součást různých salátů, stejně jako jako doplněk k bramborám nebo masu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika