Jak se řekne „Zlomené okurky“ v čínštině?

K receptu

Drcené okurky na čínský způsob se v poslední době staly mezi námi oblíbenou svačinkou. A na tom není nic divného. Výroba je snadná, a pokud ji máte rádi, je naprosto nemožné se od drcených okurek odtrhnout. Můžeme je podávat jako přílohu i jako salát. Na přání můžete k okurkám přidat kešu oříšky a salát získá novou zajímavou texturu, která vůbec neodporuje jeho čínskému původu. Znalci tlučených okurek věří, že okurky by se měly šlehat nemilosrdně, aby praskaly křupáním. Můžete udeřit nožem nebo dokonce válečkem. Tato jednoduchá technika umožní okurkám nakládat během několika minut. Okurky je pak potřeba doslova nalámat na malé kousky pomocí nože. Přesně takto je připravují sami Číňané.

Složitost: snadno Kalorie: 125,86 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 3,68 g/7,07 g/12,25SalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce1 kg střední okurky pražená sezamová semínka sůlPro tankování:2–6 stroužků česneku 1–3 červené chilli papričky 3 polévkové lžíce. l. rýžový ocet 1 polévková lžíce. l. cukr 3 lžíce. l. tmavá sójová omáčka 1 polévková lžíce. l. tmavý sezamový olej Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li oblékat nakrájené okurky na čínský způsob, oloupejte a nasekejte česnek. Chilli papričky rozkrojte podélně napůl, odstraňte semínka a blány, pokud nechcete, aby byly příliš pikantní.

Krok 2

Smíchejte rýžový ocet a cukr ve velké, dobře uzavřené nádobě. Důkladně protřepejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Krok 3

Vložte sezamová semínka do studené pánve a položte na střední teplotu. Vařte za třepání pánví, dokud se semínka nezačnou opékat, asi 2 minuty. Ihned je nasypte do mísy.

Krok 4

Po jedné pokládejte na prkénko okurky a lehce do nich udeřte plochým sekáčkem nebo širokým těžkým nožem, aby okurka lehce popraskala. Okurku otočte na bok (90°) a znovu lehce naklepejte.

Krok 5

Nyní nakrájejte budoucí nalámané okurky příčně na kousky, které se snadno konzumují. Okurky dejte do cedníku, osolte, promíchejte a nechte 10 minut. ve dřezu.

Krok 6

Mezitím smíchejte směs česneku, chilli a octa a cukru. Přidejte sójovou omáčku a sezamový olej, promíchejte. Máte omáčku, která v chuti pokrmu odpovídá čínským chutím.

Krok 7

Z okurek setřepeme šťávu a přidáme do marinády. Blízko. Nechte 1 hodinu až 1 den marinovat. Nalámané okurky čas od času protřepejte. Před podáváním posypte sezamovými semínky.

UŽITEČNÉ RADY

K drceným okurkám se nejlépe hodí malé, silné, křupavé okurky s tenkou slupkou. Přerostlé okurky není třeba trefit, nemá to na ně žádný vliv! A příliš vodnaté okurky se k přípravě tradičního čínského pokrmu nehodí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika