Jdeme s nádechem: lahodné nakládané lilky na zimu


Foto: z otevřených zdrojů

Tento předkrm z lilku je snadný a jednoduchý na přípravu.

Nakládané lilky na zimu jsou velmi oblíbeným typem twistu. V sezóně je tato zelenina levná a dostupná a saláty s ní zasytí a chutnají.

Nakládané lilky – klasický recept

Tento předkrm z lilku je snadný a jednoduchý na přípravu. K přípravě nejsou potřeba žádné speciální produkty – vše je dostupné a běžnému člověku známé.

Ingredience:

  • lilek – 1 kg;
  • ocet – 2 sklenice;
  • voda – 2 sklenice;
  • cukr – 1 sklenice;
  • sůl – 1 polévková lžíce;
  • česnek – 2-3 stroužky;
  • zrnka pepře;
  • bobkový list.

Příprava:

  1. Lilek nakrájejte na kolečka nebo plátky, posypte solí a nechte 30–40 minut, dokud nevyjde hořkost. Poté zeleninu opláchněte a osušte.
  2. Smíchejte ocet, vodu a cukr, přiveďte k varu. Do vroucí tekutiny přidejte lilek, česnek, kuličky pepře a bobkový list, vařte 7-10 minut.
  3. Vložte lilky s kořením do sterilizovaných sklenic a přelijte horkou marinádou. Sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme ve vroucí vodě 10-15 minut.


5,0 z 5 // 4
recept na nakládaný lilek
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika