Foto: z otevřených zdrojů
Tento předkrm z lilku je snadný a jednoduchý na přípravu.
Nakládané lilky na zimu jsou velmi oblíbeným typem twistu. V sezóně je tato zelenina levná a dostupná a saláty s ní zasytí a chutnají.
Nakládané lilky – klasický recept
Tento předkrm z lilku je snadný a jednoduchý na přípravu. K přípravě nejsou potřeba žádné speciální produkty – vše je dostupné a běžnému člověku známé.
Ingredience:
- lilek – 1 kg;
- ocet – 2 sklenice;
- voda – 2 sklenice;
- cukr – 1 sklenice;
- sůl – 1 polévková lžíce;
- česnek – 2-3 stroužky;
- zrnka pepře;
- bobkový list.
Příprava:
- Lilek nakrájejte na kolečka nebo plátky, posypte solí a nechte 30–40 minut, dokud nevyjde hořkost. Poté zeleninu opláchněte a osušte.
- Smíchejte ocet, vodu a cukr, přiveďte k varu. Do vroucí tekutiny přidejte lilek, česnek, kuličky pepře a bobkový list, vařte 7-10 minut.
- Vložte lilky s kořením do sterilizovaných sklenic a přelijte horkou marinádou. Sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme ve vroucí vodě 10-15 minut.
|