Křupavé kuře se zeleninou: slavný šéfkuchař se podělil o jednoduchý a rychlý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Pikantní česnekovo-citrónová omáčka obalí křupavé kuře s kůží a jemnou zeleninu.

Kuře s bramborem se již stalo klasickou variantou oběda a večeře. O svou verzi tohoto lahodného pokrmu se podělil slavný šéfkuchař Rick Stein.

Podle Expressu používá pikantní česnekovo-citronovou omáčku k natírání kuřete s křupavou kůží a jemné zeleniny. Při popisu receptu Rick tvrdil, že ho miloval, protože byl „kouzelný a lahodný“.

Recept

Ingredience:

  • kuřecí stehna – 12 ks;
  • šťáva z 1-3 citronů;
  • olivový olej – 4 lžíce;
  • česnek – 5 stroužků;
  • tymián – malá parta
  • cuketa – tři kusy;
  • fenykl – 2 žárovky;
  • mladé brambory – 8 ks;
  • mořská sůl a černý pepř.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 220C/200C. Stroužky česneku nasekejte, cuketu nakrájejte na kostičky, fenyklové bulvy a brambory na kousky.
  2. V samostatné nádobě připravte směs citronové šťávy, mletého česneku, tymiánu a olivového oleje.
  3. Stehna opečte na pánvi do zlatova. Do velkého pekáčku dejte plátky brambor, cukety a fenyklu. Dále zalijte dvěma třetinami česnekovo-citronové směsi, dochuťte solí a pepřem a poté zeleninu dobře promíchejte.
  4. Kuřecí stehna položíme kůží nahoru a přelijeme zbylou citronovo-česnekovou směsí a dochutíme solí a pepřem.
  5. Vložte do trouby na 35–40 minut, dokud nebude kuře křupavé a zlaté a zelenina pod ní nezměkne.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika