Site icon Wellness Way Česká republika

Kuřecí dobrodružství ponořené v rajčatovém moři těstovin

K receptu

Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce jsou replikou slavného italského jídla, které nejspíš znáte. Nebo o tom alespoň slyšeli! Řeč je o těstovinách s boloňskou omáčkou, která se vyrábí z mletého masa (hovězího) s rajčaty. Mimochodem, v Itálii se dusí v rajčatové omáčce dvě hodiny! Během této doby se nakrájené hovězí maso téměř stihne rozpustit a výsledkem je jednoduše velmi hustá omáčka s bohatou masovou chutí. Přemýšleli jsme o tom a rozhodli jsme se uvařit něco podobného s kuřecím masem, konkrétně se šťavnatým stehenním řízkem (prsa jsou na takové jídlo ještě trochu suchá). Podrobný recept najdete níže. Malá nuance: rajskou omáčku nedusíme tak dlouho jako Italové, ale chuť pokrmu tím vůbec netrpí.

Složitost: průměrný Kalorie: 553,60 kcal/porce porce: 4 Vaření: 40 min Použitý: 44,21 g/16,04 g/54,55VařeníPraženíDušení, chřadnutíVečeřeHlavní chodINGREDIENCE NA 4 porceKuřecí řízek 500 gRajčata (rajčata) bez slupky 500 gPenne těstoviny 250 gCibule 100 gSladká červená paprika 100 gČesnek 2 hřebíček(y)Tvrdý strouhaný sýr 100 gRafinovaný rostlinný olej 2 polévkové lžíce.Mletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na pokrm. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Sladkou papriku nakrájíme na malé kostičky, odstraníme semínka.


Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce ()

Krok 2

V hrnci se silným dnem rozehřejte rostlinný olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku. Za stálého míchání smažte na středním plameni 5 minut. Zelenina by měla změknout.


Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce ()

Krok 3

Přidejte kuře na pánev. Za častého míchání vařte na středním plameni, dokud se barva nezmění. Přidejte pasírovaná rajčata. Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat nějaké sušené italské bylinky. Vařte na mírném ohni 25 minut.


Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce ()

Krok 4

Zatímco se rajčatová omáčka vaří, připravte si těstoviny. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte sůl. Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu do al dente.


Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce ()

Krok 5

Sceďte těstoviny v cedníku. Nechte tekutinu vytéct. Přidejte těstoviny do hrnce, promíchejte a dvě minuty zahřívejte. Nandejte na talíře, posypte strouhaným sýrem a podávejte.


Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce ()

MIMOCHODEM

Pokud chcete, protáhněte stehenní filety mlýnkem na maso s hrubou mřížkou: díky tomu bude struktura omáčky jednotnější. Moc se nám líbí varianta s malými kousky.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Někdy se do boloňské omáčky na těstoviny přidává trochu smetany (20 % tuku): chuť omáčky je jemnější. Můžete udělat totéž! Na výše uvedené množství produktů budete potřebovat 100 ml smetany: měli byste ji přidat spolu s pasírovanými rajčaty.

Exit mobile version