Site icon Wellness Way Česká republika

Magický recept na zimní boršč s řepou: Pečení, které ohřeje vaše srdce

K receptu

Pečení boršče s červenou řepou na zimu – příprava na pravý boršč podle všech pravidel, která několikanásobně zkrátí dobu přípravy vaší oblíbené polévky. V letní sezóně, kdy je čerstvá zelenina plná vitamínů a je velmi levná, je vhodné připravovat spoustu této rajčatové smaženice najednou. Prozradíme vám, jak takovou lahodnou pečínku připravit pro skladování ve sterilizovaných sklenicích při pokojové teplotě. Osmahneme cibuli a mrkev, přidáme trochu horké vody, přidáme zbytek zeleniny a vše společně dusíme dalších 45 minut do měkka.

Složitost: průměrný Kalorie: 80,92 kcal/porce porce: 12 Vaření: 2 hodiny Použitý: 1,67 g/3,41 g/10,68PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 12 PORCÍřepa – 3 kg cibule – 1 kg mrkve – 1 kg sladká paprika – 1 kg rajčat – 1 kg feferonky – 1 ks petržel – 1 svazek kopru – 1 svazek koriandru – 1 svazek rostlinného oleje – 200 octa 9% – 150 ml cukru – 100 g hrubé soli – 3 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Oloupejte zeleninu. Cibuli nakrájíme na tenké půlkroužky, sladkou papriku na proužky, nastrouháme řepu a mrkev. Rajčata protáhněte mlýnkem na maso. Zeleninu nakrájejte nadrobno.

Krok 2

Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a přidejte cibuli. Smažte na středním plameni do zlatohnědé.

Krok 3

Ve velkém hrnci rozehřejte zbylý olej, přidejte mrkev a za stálého míchání smažte na středním plameni 10 minut.

Krok 4

K mrkvi přidáme osmaženou cibulku, zalijeme 0,5 l horké vody a zeleninu dusíme 15 minut.

Krok 5

Do pánve přidejte červenou řepu, papriku, feferonky a rajčata a přiveďte k varu. Přidejte cukr a sůl, snižte teplotu a vařte na mírném plameni 45 minut.

Krok 6

Poté přidejte zeleninu a po dalších 5 minutách zalijte octem a vařte dalších 10 minut.

Krok 7

Horký dresink dejte do sterilizovaných sklenic, srolujte víčka a postavte dnem vzhůru. Sklenice zabalte a nechte vychladnout.

Krok 8

Borščový dresink lze skladovat při pokojové teplotě po dobu 1 roku.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Připravenou pečínku s červenou řepou a rajčaty přidáme do polévky na konci vaření. Uvaříme masový vývar, maso vyjmeme a nakrájíme, do polévky přidáme brambory a zelí, zeleninu přivedeme téměř do vaření a přidáme naši výbornou pečínku. Boršč přivedeme k varu, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme pár nasekaných stroužků česneku, vypneme a necháme louhovat.

UŽITEČNÉ RADY

Ocet v tomto receptu pomůže zachovat jasnou malinovou barvu pečeně. Můžete použít běžný stolní ocet nebo svůj oblíbený ochucený ocet, jako je jablečný nebo vinný ocet.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 1,34 g (1,68 % denní hodnoty) • tuky 3,24 g (3,60 %) • sacharidy 11,02 g (6,56 %) • kcal 75,18 (4,18 %) • sodík 488,53 mg (33,69 %) • cukry celkem 6,99 g 13,98 %) • EFA 0,45 g (2,25 %) • vláknina 2,46 g (8,20 %)

Exit mobile version