Site icon Wellness Way Česká republika

Naplnění litrové sklenice lahodným hruškovým kompotem

K receptu

Náš recept na hruškový kompot je určen pro litrovou sklenici: to se hodí, pokud připravujete nápoj pro dvě nebo tři osoby na jeden den. Chcete si toho na zimu zabalit víc? Proveďte jednoduchou aritmetiku a vezměte ingredience v požadovaných poměrech! Tento kompot se připravuje rychle a snadno, takže v létě na dači to můžete dělat každý den, abyste měli vždy k dispozici čerstvý nápoj. Mimochodem, hodí se k němu všechny zahradní hrušky, dokonce i notoricky známá „mršina“ (v druhém případě je nutné před použitím odříznout poškozené části ovoce). Aby byl kompot obzvlášť osvěžující, přidejte před podáváním do každé sklenice pár kostek ledu.

Složitost: snadno Kalorie: 93,04 kcal/porce porce: 1 Vaření: 25 min Použitý: 0,13 g/0,10 g/23,43PrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 1 PORCI160 g hrušek 100 g cukru 800 ml vody ⅙ lžičky kyseliny citronové Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Hrušky omyjte pod tekoucí vodou a poté odřízněte ocásky. Vložte ovoce do vhodné pánve, naplňte je vodou, dejte na oheň a vařte 10-15 minut.

Krok 2

Poté hrušky vyjměte z vroucí vody pomocí děrované lžíce a vložte je do čisté sklenice. Do vody přidejte cukr a přiveďte k varu. Vařte sirup, dokud se krystalky cukru nerozpustí po dobu 3-5 minut.

Krok 3

Horký sirup opatrně nalijte do sklenice s hruškami (po troškách, aby nepraskla). Přidejte tam kyselinu citronovou. Míchejte polévkovou lžící, dokud se nerozpustí.

Krok 4

Nádobu uzavřete víčkem. Nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě. Před použitím můžete dát do lednice, aby byl kompot osvěžující.

UŽITEČNÉ RADY

Hruškový kompot získá příjemné citrusové tóny, pokud do sirupu při vaření přidáte kůru z jednoho citronu nebo pomeranče. Při krájení se snažte nedotýkat bílé vrstvy, jinak bude nápoj chutnat hořce.

MIMOCHODEM

Pokud plánujete připravit kompot pro budoucí použití, sklenice by měly být nejprve důkladně omyty a sterilizovány – nejprve prázdné a poté s nápojem (u litrových sklenic to bude trvat 5-7 minut ve vroucí vodě).

Exit mobile version