K receptu
Letní, dalo by se říci venkovská verze vinaigrette s křenovým dresinkem, čerstvým zeleným hráškem a čerstvými okurkami ze zahrádky
Složitost: snadno Kalorie: 459,21 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 4,10 g/43,74 g/12,22SalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce1 limetka 2 polévkové lžíce. l. nasekaná pažitka 3 okurky jablečný ocet – 2 polévkové lžíce. l. olivový olej – 0,5 šálku 1 polévková lžíce. l. strouhaný křen 1 velká řepa 100 g čerstvého zeleného hrášku avokádo 0,5 šálku smetany 33% tuku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Vařte nebo pečte řepu do měkka. Vychladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Okurky oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2
Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, dužinu nakrájíme na kostičky a pokapeme šťávou z 0,5 limetky. Hrášek zalijte vroucí vodou, nechte 2-3 minuty odstát, sceďte a osušte. Smíchejte hrášek, okurky a avokádo.
Krok 3
Udělejte si vinaigrette omáčku: do mixéru dejte nasekanou pažitku s octem a postupně při běžícím motoru přilévejte olivový olej. Červenou řepu ochutíme polovinou omáčky a okurkovou směs polovinou.
Krok 4
Připravte si křenový dresink: Vyšlehejte šlehačku, šťávu z půlky limetky a křen.
Krok 5
Salát položte ve vrstvách na misku: řepu, pak okurky s avokádem a hráškem, pak křen se smetanou.