K receptu
Existuje jeden recept, ale vlastně dva saláty v jednom. Mohou se podávat samostatně – ale dohromady chutnají mnohem lépe!
Složitost: snadno Kalorie: 167,69 kcal/porce porce: 6 Vaření: 20 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 8,52 g/11,62 g/6,30VečeřeVečeřeSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ2 svazky ředkviček 2–4 střední okurky 2 svazky různých zelených podle chuti 1–2 stroužky česneku, volitelně 4–5 velkých vajec 400 g jogurtu nebo domácího matsoni olivový olej a sůl, čerstvě mletý černý pepř Chléb Borodino k podávání Tabulka váhy a míry RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Sražené mléko vložte do kuchyňské utěrky, zavažte sáček a nechte 1-4 hodiny odkapat, čím déle bude viset, tím bude hustší.
Krok 2
Vejce uvaříme natvrdo, 9 minut. Vychladíme, oloupeme, nakrájíme nahrubo.
Krok 3
Z ředkviček odřízněte stonky a zelení. Jsou-li velmi čerstvé, ponechte zelené stonky dlouhé 1–2 cm. Každou ředkev utlučte něčím těžkým (palička na maso, rukojeť těžkého nože, kastrol), dokud nepraskne. Nepřehánějte to – ředkvičky by neměly létat na kousky. Poté rozdělte na velké kusy nebo nakrájejte nožem.
Krok 4
Stejným předmětem naklepejte okurky, aby také popraskaly. Nakrájejte okurky na střední kousky. Smíchejte okurky a ředkvičky.
Krok 5
Na zelený dresink jemně nasekejte zeleninu a česnek a vložte do sklenice mixéru. Sůl, nalijte 2 polévkové lžíce. l. máslo, vyšleháme do hladka. Přidejte trochu sraženého mléka a ještě prošlehejte. Přidejte zbývající sražené mléko a promíchejte. Přidejte další sůl a pepř.
Krok 6
Vejce ochutíme majonézou, olivovým olejem, solí a pepřem. Smíchejte ředkvičky s okurkami se zeleným dresinkem. Na talíře dejte nejprve hlavní salát, poté vaječnou směs. Ihned podáváme s chlebem Borodino.