Peckami obohacený broskvový džem

K receptu

Náš broskvový džem s peckami by klidně mohl tvrdit, že patří do „haute cuisine“ v oblasti úprav, pokud by něco takového existovalo. Posuďte sami! Nejprve místo cukru přidáme nádherný aromatický luční med. Za druhé nalijte do sklenic s připravenou marmeládou trochu rumu. Do třetice přidáme semínka ovoce – jejich vnitřní část, která chutná trochu jako mandle, díky čemuž je textura džemu zajímavější a neobvyklejší. Začtvrté, pokud se zeptáte svých přátel, zda něco podobného zkusili, pak s největší pravděpodobností bude odpověď negativní. Rozhodně se proto vyplatí připravit něco tak exkluzivního, jako je broskvová marmeláda s peckami!

Složitost: snadno Kalorie: 107,32 kcal/porce porce: 50 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,54 g/0,06 g/24,74VařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 50 PORCÍ3 kg silných broskví 700 g cukru 1 litr lahodné pitné vody 250 g lučního medu 200 g rumu Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Broskve omyjeme na džem. Poté vložte každé ovoce na 4–5 minut do vroucí vody a děrovanou lžící vložte na síto. Necháme vychladnout a sloupneme slupku.

Krok 2

Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a rozpůlíme. Odstraňte jadérka. Odložte stranou, dokud nebudete připraveni k použití. Připravené broskve vložte do čistých a suchých litrových sklenic.

Krok 3

Připravte sirup na broskvovou marmeládu s peckami. Vodu, cukr a med přiveďte k varu. Vařte 5 minut. Sirup zchladíme na pokojovou teplotu a nalijeme na broskve.

Krok 4

Do každé sklenice broskví vložte 3-4 jádra, předem oloupaná (k tomu je můžete nejprve zalít vroucí vodou a nechat 15 minut přilít 40-50 ml rumu).

Krok 5

Sklenice od broskvové marmelády s peckami přikryjeme víčkem a 10 minut sterilujeme ve vroucí vodě. Poté uzavřete, vyklopte na utěrku a nechte zcela vychladnout.

UŽITEČNÉ RADY

Množství vody na broskvový džem s peckami lze upravit podle chuti. Pokud máte rádi hustší verzi, pak snižte objem na 500 ml nebo dokonce 400 ml.

MIMOCHODEM

Pokud budou děti jíst broskvovou marmeládu s peckami, rum do sklenic nepřidávejte. Pro dochucení můžete použít vanilkový lusk: přidejte ho 5 minut před koncem vaření a poté jednoduše vyjměte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika