K receptu
Vysoce kvalitní chléb, který stárne s grácií. Na tom jsou založeny recepty na saláty s prošlým chlebem. V italské panzanelle se chléb rozmočí od rajčatové šťávy, v salátu Caesar oceníte křupavé kousky. V oblíbeném salátu arabských rolníků – fattoush – jsou povoleny obě možnosti. Salát si udělejte dopředu a toustový chléb zjemní citronová šťáva a dresink. A když chleba přidáte na poslední chvíli před podáváním, pěkně křupe.
Složitost: snadno Kalorie: 351,04 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 3,41 g/30,35 g/16,22Žádná tepelná úpravaArabská kuchyněVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPiknikINGREDIENCE NA 4 porce1 pita, tenký pita chléb nebo jiný plochý chléb 1 citron 1 dlouhá okurka 3-4 malá rajčata 10-12 výhonků zelené cibule nebo malá cibule 1 svazek petržele 3-5 snítek máty nebo 1 polévková lžíce. sušená máta 3-5 snítek koriandru 2 stroužky česneku 6-8 polévkových lžic. olivový olej sůl a černý pepř podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Česnek rozetřete na pastu a nalijte 1 polévkovou lžíci. citronová šťáva.
Krok 2
Předehřejte troubu nebo gril. Otevřete pita (pita chléb nakrájejte na dvě tloušťky). Chleba upečeme do zlatova, mírně vychladíme a nalámeme na kousky. Pokapejte vodou nebo citronovou šťávou.
Krok 3
Okurku a rajčata nakrájíme na plátky, zelenou cibulku a listy petrželky, máty a koriandru – najemno.
Krok 4
Všechny ingredience na salát smícháme, dochutíme solí a pepřem. Citronovo-česnekovou směs smíchejte s olivovým olejem, lehce prošlehejte a nalijte na salát. Znovu přidejte salát.
MIMOCHODEM
Cibuli – běžnou, červenou nebo bílou – je dobré marinovat zvlášť. Stačí dochutit špetkou soli, pepře a cukru, zakápnout olivovým olejem a citronovou šťávou nebo dobrým octem. Nechte 10 minut, poté přidejte do salátu.