K receptu
Recept na ázerbájdžánskou rodinnou večeři od Taleha Hamidova, šéfkuchaře moderní restaurace Baku Zafferano city
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 20 minSnackVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcerajčata 200 g sýrové náplně 90 g čerstvého koriandru 5 g bazalky 1 olivový olej 1 lžička pepře 1 špetka soli 1 špetka sýra cremetto 500 g čerstvého estragonu 1 svazek smetany 33% tuku 1 polévková lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Na náplň: estragon nasekejte nadrobno, smíchejte se sýrem cremetto a smetanou do hladka. Mixujte vidličkou nebo metličkou, ne mixérem!
Krok 2
Rajčatům odřízněte vršky a vše uvnitř opatrně vyjměte. „Prázdná“ rajčata naplňte sýrovou náplní.
Krok 3
Vnitřek rajčat nakrájejte nožem, smíchejte s nasekaným koriandrem a bazalkou, osolte a opepřete.
Krok 4
Na dno hlubokého talíře nalijte rajčatovou omáčku a do středu položte plněná rajčata.