K receptu
Uspořádat večírek? Bez lahodné a elegantní svačiny se neobejdete. Připravuje se snadno a velmi rychle a efekt je vždy stejný – všichni hosté budou potěšeni!
Složitost: snadno Kalorie: 119,15 kcal/porce porce: 16 Vaření: 15 min Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 6,25 g/8,52 g/4,38SnackVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyKarnevalnový rokINGREDIENCE NA 16 PORCÍ16 velkých vařených krevet 1 dlouhá okurka 250 g smetanového sýra 100 g zakysané smetany 3 snítky kopru 4 polévkové lžíce. l. bílý vinný ocet 1 polévková lžíce. l. želatina 2 lžičky. cukrbílý chlebový rostlinný olejsůlčerstvě mletý černý pepřPředložitkoprová tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Nalijte 3 lžíce želatiny. l. studenou vodou a nechte 10 minut nabobtnat.
Krok 2
Do hrnce nalijte ocet, přidejte cukr a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme vymačkanou želatinu. Postavte kastrol na oheň, zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí, ale nepřiveďte k varu. Scedíme a necháme vychladnout.
Krok 3
Nakrájejte okurku, vložte do mísy mixéru a rozdrťte na hrubé pyré. Přidejte smetanový sýr a šlehejte 10 sekund. Poté přidejte zakysanou smetanu, sůl a pepř, promíchejte.
Krok 4
Želatinovou směs tenkým pramínkem nalijte do tvarohové směsi a míchejte do hladka. Přidejte nadrobno nasekaný kopr a znovu promíchejte.
Krok 5
Malé formičky (keramické, kovové nebo silikonové) vymažte olejem a naplňte je pěnou. Dejte na 4 hodiny do lednice.
Krok 6
Chleba nakrájíme na tenké plátky a vykrajujeme kolečka o průměru o něco větším, než je průměr formy na pěnu. Chléb opečte na pánvi nebo v troubě dozlatova. Ochladit.
Krok 7
Vyjměte pěnu z lednice. Přejeďte tenkým nožem po stranách ramekins a obraťte pěnu na talíř. Pomocí širokého nože nebo tenké stěrky opatrně přeneste pěnu na toastový chléb. Ozdobte krevetami a koprem.
MIMOCHODEM
Tuto pěnu můžeme podávat s plátky lehce soleného nebo uzeného lososa nebo sledě.