Site icon Wellness Way Česká republika

Rychlá a lahodná okurková pěna: Výjimečný recept na 15 minut

K receptu

Uspořádat večírek? Bez lahodné a elegantní svačiny se neobejdete. Připravuje se snadno a velmi rychle a efekt je vždy stejný – všichni hosté budou potěšeni!

Složitost: snadno Kalorie: 119,15 kcal/porce porce: 16 Vaření: 15 min Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 6,25 g/8,52 g/4,38SnackVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyKarnevalnový rokINGREDIENCE NA 16 PORCÍ16 velkých vařených krevet 1 dlouhá okurka 250 g smetanového sýra 100 g zakysané smetany 3 snítky kopru 4 polévkové lžíce. l. bílý vinný ocet 1 polévková lžíce. l. želatina 2 lžičky. cukrbílý chlebový rostlinný olejsůlčerstvě mletý černý pepřPředložitkoprová tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Nalijte 3 lžíce želatiny. l. studenou vodou a nechte 10 minut nabobtnat.

Krok 2

Do hrnce nalijte ocet, přidejte cukr a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme vymačkanou želatinu. Postavte kastrol na oheň, zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí, ale nepřiveďte k varu. Scedíme a necháme vychladnout.

Krok 3

Nakrájejte okurku, vložte do mísy mixéru a rozdrťte na hrubé pyré. Přidejte smetanový sýr a šlehejte 10 sekund. Poté přidejte zakysanou smetanu, sůl a pepř, promíchejte.

Krok 4

Želatinovou směs tenkým pramínkem nalijte do tvarohové směsi a míchejte do hladka. Přidejte nadrobno nasekaný kopr a znovu promíchejte.

Krok 5

Malé formičky (keramické, kovové nebo silikonové) vymažte olejem a naplňte je pěnou. Dejte na 4 hodiny do lednice.

Krok 6

Chleba nakrájíme na tenké plátky a vykrajujeme kolečka o průměru o něco větším, než je průměr formy na pěnu. Chléb opečte na pánvi nebo v troubě dozlatova. Ochladit.

Krok 7

Vyjměte pěnu z lednice. Přejeďte tenkým nožem po stranách ramekins a obraťte pěnu na talíř. Pomocí širokého nože nebo tenké stěrky opatrně přeneste pěnu na toastový chléb. Ozdobte krevetami a koprem.

MIMOCHODEM

Tuto pěnu můžeme podávat s plátky lehce soleného nebo uzeného lososa nebo sledě.

Exit mobile version