K receptu
Pikantní salát z mladého zelí s okurkami a pálivými papričkami jalapeno bude moc dobrý za každého počasí. Přísun vitamínů a energie s minimem kalorií.
Složitost: snadno porce: 4SnackSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcemladé zelí – 1 malé zelí čerstvá okurka – 4 ks sůl/pepř – 5 olivový olej – 50 g sezam – 20 gponzu – 50 g sójová omáčka – 50 gmiso pasty – 40 ghalapeño – 20 g čerstvého koriandru – 30 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Zelí nakrájíme na velké stejné části, po odříznutí stonku potřeme olivovým olejem a pečeme na uhlí, dokud se neobjeví tmavá kůrka.
Krok 2
Připravte zálivkovou omáčku: v hlubokém talíři smíchejte mletá sezamová semínka s ponzu, sójovou omáčkou a miso pastou.
Krok 3
Zelí nakrájíme na malé kousky.
Krok 4
Okurku nakrájíme nadrobno.
Krok 5
Zelí jemně promícháme s okurkami, ochutíme omáčkou, podle chuti dosolíme/opepříme a nakonec přidáme jalapeno a ozdobíme nadrobno nasekaným koriandrem.
MIMOCHODEM
Recept s laskavým svolením Dana Mirona, šéfkuchaře v Margarita Bistro.