Sezamová semínka a jalapenos obohacují mladé zelí a okurky

K receptu

Pikantní salát z mladého zelí s okurkami a pálivými papričkami jalapeno bude moc dobrý za každého počasí. Přísun vitamínů a energie s minimem kalorií.

Složitost: snadno porce: 4SnackSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcemladé zelí – 1 malé zelí čerstvá okurka – 4 ks sůl/pepř – 5 olivový olej – 50 g sezam – 20 gponzu – 50 g sójová omáčka – 50 gmiso pasty – 40 ghalapeño – 20 g čerstvého koriandru – 30 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Zelí nakrájíme na velké stejné části, po odříznutí stonku potřeme olivovým olejem a pečeme na uhlí, dokud se neobjeví tmavá kůrka.

Krok 2

Připravte zálivkovou omáčku: v hlubokém talíři smíchejte mletá sezamová semínka s ponzu, sójovou omáčkou a miso pastou.

Krok 3

Zelí nakrájíme na malé kousky.

Krok 4

Okurku nakrájíme nadrobno.

Krok 5

Zelí jemně promícháme s okurkami, ochutíme omáčkou, podle chuti dosolíme/opepříme a nakonec přidáme jalapeno a ozdobíme nadrobno nasekaným koriandrem.

MIMOCHODEM

Recept s laskavým svolením Dana Mirona, šéfkuchaře v Margarita Bistro.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika