Site icon Wellness Way Česká republika

Vepřová krkovice na špízu s pikantní pepřovou omáčkou

K receptu

Kebab z vepřové krkovice s pepřovou omáčkou má rád doslova každý, kdo to zkusil: maso je neobvykle jemné, šťavnaté a aromatické. Obecně se rozhodně vyplatí přidat toto jídlo do vašeho venkovského piknikového menu! Mimochodem, v tomto případě se pepřová omáčka používá jak ve fázi přípravy, jako marináda, tak při podávání, takže má smysl přemýšlet o větším objemu, než je uvedeno v receptu. Pokud jde o výběr vepřové krkovice, snažte se najít maso, které není příliš tučné, nebo jednoduše odřízněte přebytečný tuk, než začnete na kebabu „pracovat“

Složitost: průměrný Kalorie: 807,39 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Přidat. čas: 3 hodiny Použitý: 31,83 g/70,27 g/10,41Gril/BBQKuchyňský robotNa grilu, na griluHlavní chodVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCE NA 4 porcevepřová krkovice 800 gNa omáčku:sladká červená paprika 2 ks.rajčata 2 ks.chléb 35 gmandle 50 gčesnek 2 hřebíček(y)pálivá paprika ochutnatpaprika na špičce nožečervený vinný ocet 3 polévkové lžíce.olivový olej 100 mlsůl, čerstvě mletý černý pepř ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte maso na grilování. Vepřovou krkovičku omyjte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na kousky přibližně 2 x 3 x 4 cm. Uzavřete a uchovávejte na chladném místě až do použití.

Krok 2

Připravte pepřovou omáčku na grilování. V malé pánvi zahřejte 2-3 lžíce. l. olivový olej. Položte krajíc chleba a opečte chléb z obou stran do zlatova. Necháme vychladnout.

Krok 3

Na omáčku oloupeme česnek. Mandle orestujeme na suché pánvi a necháme vychladnout. Vložte do mísy mixéru spolu s česnekem. Přidáme toustový chléb a umeleme. Dochutíme paprikou a feferonkou.

Krok 4

Sladkou papriku a rajčata omyjeme a osušíme. Plody nakrájejte na půlky, odstraňte semínka (u rajčat i s částí dužiny). Přidejte do mandlovo-cukrové směsi a umelte.

Krok 5

Za stálého mixování tenkým pramínkem přilévejte zbývající olivový olej. Třetinu vzniklé omáčky smícháme s masem a necháme 2 hodiny při pokojové teplotě. Zbývající omáčku dejte vychladit na stejnou dobu.

Krok 6

Maso lehce osušíme od marinády a navlékneme na špejle. Špízy grilujte na žhavém uhlí za častého otáčení. Bude to trvat asi dvacet minut. Podávejte s vychlazenou paprikovou omáčkou.

UŽITEČNÉ RADY

Kebab z vepřové krkovice můžeme podávat s jinými omáčkami. Dobré rajče, zakysaná smetana s česnekem a bylinkami, tkemali, stejně jako narsharab z granátového jablka jsou perfektní.

MIMOCHODEM

Chcete-li získat pěknou, jednotnou kůrku na kebabu z vepřové krkovice, přidejte do pepřové marinády trochu cukru (nejlépe hnědého, třtinového) nebo medu.

Exit mobile version