Site icon Wellness Way Česká republika

Výbuch chutí: Džem z jahod a malin

K receptu

Jahodový a malinový džem je ztělesněním vašich oblíbených letních chutí a vůní. Jen si představte, jak příjemné bude hodovat na tomto nádherném přírodním dezertu za chladného podzimního nebo zimního večera a vzpomenout si na duchovní relaxaci v zemi! Aby marmeláda nezcukla a lépe se skladovala, doporučujeme přidat do ní citronovou šťávu. Balzamikový ocet dodá chuti pokrmu docela zajímavé, rafinované tóny. Vyzkoušejte si připravit jahodový a malinový džem podle našeho receptu, zvláště proto, že to od vás nevyžaduje žádné speciální kulinářské dovednosti.

Složitost: snadno Kalorie: 405,52 kcal/porce porce: 8 Vaření: 2 hodiny Použitý: 1,05 g/0,57 g/97,67VařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 8 PORCÍjahody – 500 gmalinu – 500 g cukru – 700 g pitné vody – 350 ml citronové šťávy – 35 ml balzamikového octa – 20 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte bobule na džem. Jahody a maliny roztřiďte, omyjte a osušte a rozložte na papírové ručníky. Očistěte, odstraňte stonky a větvičky.

Krok 2

Velké jahody nakrájejte na půlky nebo čtvrtky, malé nechte celé. To je nezbytné, aby se všechny plody vařily současně.

Krok 3

Připravte sirup. Chcete-li to provést, nasypte cukr do hrnce a naplňte jej studenou pitnou vodou. Dejte na oheň a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 5 minut.

Krok 4

Do vzniklého sirupu vložte jahody a maliny. Přiveďte k varu a vařte 20 minut na mírném ohni za občasného sbírání pěny. Dbejte na to, aby se marmeláda nepřipálila.

Krok 5

Do jahodového a malinového džemu přidejte citronovou šťávu a balzamikový ocet. Opatrně, abyste nepoškodili bobule, promíchejte a vařte za míchání asi 40 minut.

Krok 6

Jahodový a malinový džem nalijte do sterilizovaných sklenic, srolujte, otočte na složenou utěrku a nechte úplně vychladnout. Skladujte na chladném a suchém místě.

UŽITEČNÉ RADY

Chcete-li zjistit, zda je jahodový a malinový džem hotový, naberte lžičku sirupu a nechte mírně vychladnout. Opatrně ji položte na studený plochý talířek. Pokud se kapky neroztečou, džem je hotový.

MIMOCHODEM

Džem s jahodami a malinami lze připravit v několika dávkách. Vložte bobule do sirupu, přiveďte k varu a vařte 5 minut, přičemž sbírejte pěnu. Necháme úplně vychladnout a dáme zpět na oheň. Toto opakujte 3-4krát.

Exit mobile version