Výbuch chutí: Rajčatová omáčka připravená přímo na pánvi

K receptu

Věděli jste, že rajčatovou omáčku můžete vařit na pánvi? Ano, ano, vůbec ne v kastrolu! Jen pánev samozřejmě musí mít vysoké boky, stejně jako silné dno a stěny. Ideální je babiččina litina, stejně jako moderní nádobí z těžkého kovaného nebo litého hliníku. Díky silným stěnám a dnu se takové pánve dokonale zahřejí, rovnoměrně rozvádějí teplo a udrží ho po dlouhou dobu. Výsledkem je, že to, co se děje uvnitř nádoby, není ani ochlazování, ale vaření, což je to, co v tomto případě potřebujeme. Rajčatová omáčka na pánvi je neuvěřitelně chutná a aromatická: lze ji použít k doplnění těstovin a kebabů, dusit v ní masové kuličky, dát ji do boršče a zelné polévky.

Složitost: snadno Kalorie: 59,07 kcal/porce porce: 20 Vaření: 1 hodina Použitý: 1,26 g/3,58 g/4,86Omáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 20 PORCÍ1,5 kg velmi zralých rajčat 3 střední cibule 1 malá mrkev 4 stroužky česneku 1 malý svazek petržele 100 ml rajčatové šťávy 100 ml suchého červeného vína 4 polévkové lžíce. l. extra panenský olivový olej 0,5 lžičky. mletý muškátový oříšek 0,5 lžičky. čerstvě mletý černý pepř 1 polévková lžíce. l. osolte špetku vloček feferonky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Ingredience na rajčatovou omáčku připravte na pánvi. Na rajčatech udělejte zářezy ve tvaru kříže, přelijte vroucí vodou, poté studenou, odstraňte slupku. Rajčata nakrájíme najemno nebo nastrouháme.

Krok 2

Nakrájejte cibuli a mrkev na rajčatovou omáčku velmi jemně. Česnek nasekejte. V hluboké pánvi se silným dnem rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a česnek. Vařte na středním plameni, míchejte, 10 minut.

Krok 3

Nasekejte petržel na rajčatovou omáčku. Do pánve přidejte rajčata, rajčatovou šťávu, víno a všechny ostatní ingredience. Zakryjte a vařte za míchání na středním plameni 40 minut.

Krok 4

Odstraňte poklici a za stálého míchání vařte rajčatovou omáčku na pánvi dalších 10 minut. Rajčatovou omáčku stáhněte z ohně, vychlaďte a uložte do lednice (nebo dejte horkou do sklenic).

UŽITEČNÉ RADY

V případě potřeby lze rajčatovou omáčku připravenou na pánvi rozdrtit v mixéru, poté vařit tři až pět minut a nalít do suchých sterilizovaných sklenic.

MIMOCHODEM

Aby byla rajčatová omáčka na pánvi opravdu chutná, vyberte nejlepší rajčata nasládlé chuti. Vhodné jsou rostovské se zelenými semínky, ale i růžové.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika