Site icon Wellness Way Česká republika

Vynikající Caponata: Exotický mix lilku a rajčat

K receptu

Nádherná rozmanitost zeleninového soté, které nikdy neomrzí.

Složitost: snadno porce: 3 Vaření: 1 hodinaPrázdnýSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 porce2 kg lilku 1 kg zralých rajčat 500 g rajčatové passaty (rajský protlak) 30 g piniových oříšků, nepražených mandlí a loupaných pistácií 50 g rozinek 70 g kapar 100 ml olivového oleje 80 ml vinného octa 1 sklenice mouka 2 lžíce. l. hnědý cukr 0,5 lžičky. suché oregano sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Mandle a pistácie nasekejte zvlášť, ne příliš najemno. Čerstvá rajčata nakrájíme na velké kostky, smícháme s 2/3 kapary a oreganem. Smažte v hrnci ve 2 lžících. l. olej na středním plameni, 3-4 minuty.

Krok 2

Přidáme passatu, cukr, sůl a pepř, přikryjeme a dusíme 15 minut.

Krok 3

Lilek nakrájíme na 2 cm kostky, obalíme v mouce a soli a po dávkách orestujeme na oleji. Vysušte na papírových utěrkách.

Krok 4

Do připravené rajčatové omáčky přidejte zbylé kapary, polovinu rozinek, piniové oříšky a mandle. Zavřete víko a nechte 20 minut sedět.

Krok 5

Přidejte zbývající ingredience včetně pistácií a přidejte ocet. Vložte do sterilizovaných sklenic, zakryjte víčky a pasterizujte sklenice caponaty po dobu 10–15 minut. Zcela uzavřete, otočte a vychladněte.

Exit mobile version