Zážitek ze sladkého malinového želé

K receptu

Malinové želé s červeným rybízem je optimálním dezertem pro ty gurmány, kteří nevydrží den bez sladkostí, ale snaží se omezit kalorický obsah svého jídelníčku. Tento pokrm samozřejmě obsahuje cukr, ale není v něm ani kapka tuku, takže pokud nejste zrovna chuťově zapálení, vah se nahoru nepohne. Pro jasnější chuť jsme si dovolili přidat do malinového želé lžíci vodky, ale není to vůbec nutné. Nezapomeňte však na následující poznámku! K přípravě želé je nutné přidat ne příliš zralý rybíz, který doprovází plně zralé maliny: obsahují hodně pektinu, takže kvalita hotového dezertu bude mnohem vyšší.

Složitost: snadno Kalorie: 58,31 kcal/porce porce: 1 Vaření: 30 min Použitý: 0,12 g/0,07 g/13,74PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCImaliny – 500 g vody – 100 ml vodky – 25 ml červeného rybízu – 125 g cukru – 500 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Maliny roztřiďte na želé, nemyjte. Vložte bobule do hrnce, přidejte 100 ml vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 4 minuty za míchání. Šťávu přecedíme přes sítko s gázou. Vyždímejte gázu. Měli byste získat asi 350 ml tekutiny.

Krok 2

Přidejte vodku do malinové šťávy.

Krok 3

Odstraňte rybíz z větví a opláchněte. Do šťávy přidáme cukr a přivedeme k varu. Přidáme rybíz a vaříme 2 minuty. Malinové želé nalijte do sterilizovaných sklenic. Blízko.

UŽITEČNÉ RADY

Malinové želé je nejlepší nalít do malých sklenic. V tomto případě bude lépe vykazovat želírovací vlastnosti, které přímo ovlivňují atraktivní vzhled dezertu při podávání.

MIMOCHODEM

Malinové želé s červeným rybízem je nejen lahodný dezert, ale také vynikající vitaminový doplněk: bobule pro tuto zimní přípravu jsou podrobeny rychlé tepelné úpravě, takže si uchovávají cenné živiny ve významném množství.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika