Zimní varianta adjapsandali: Vychutnejte si gruzínskou kuchyni i v chladném období

K receptu

Ti, kteří milují gruzínské občerstvení, si pravděpodobně budou chtít na zimu připravit ajapsandali. Náš recept na tento oblíbený guláš neobsahuje brambory, ale vždy jej lze připravit samostatně, vychladit a smíchat s přípravkem. Recept dělá tři 500 gramové sklenice, jedna stačí tak akorát na jednu večeři pro rodinu. Ajapsandali lze jíst studené nebo ohřáté, podávat jako svačinu nebo použít jako přílohu. Dušené maso můžete dát i na toastový chléb a udělat bruschettu nebo zabalit do pita chleba spolu se suluguni. Tento přípravek můžete také smíchat s rýží nebo přidat do těstovin, toto už není gruzínské, ale také velmi chutné.

Složitost: průměrný Kalorie: 215,41 kcal/porce porce: 3 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 30 min Použitý: 9,61 g/0,86 g/43,93PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 porcelilek 5 ks.sladká paprika 3 ks.rajčata 700 gcibule 300 gmrkev 300 gčesnek 5 hřebíčkůpálivá paprika 1 kussemena koriandru 1 polévková lžíce.sůl 1 polévková lžíce.mletý černý pepř 1 lžičkarostlinný olej stolní ocet 9% Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

KROK 1

Oloupejte cibuli, česnek a mrkev. Z pepře odstraňte semínka a stonky. Sladkou papriku nakrájíme na malé kousky, mrkev na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek a feferonku nasekáme nadrobno. Lilek nakrájíme na malé kostičky, posypeme solí a necháme 30 minut působit, poté vymačkáme.

Adjapsandali na zimu
Adjapsandali na zimu ()

Krok 2

KROK 2

Rajčata dejte do misky, zalijte vroucí vodou a nechte 3 minuty louhovat. Poté přendejte do studené vody. Odstraňte kůži. Dužinu nakrájejte na malé kostičky.

Adjapsandali na zimu
Adjapsandali na zimu ()

Krok 3

KROK 3

Koriandr lehce rozdrťte v hmoždíři.

Adjapsandali na zimu
Adjapsandali na zimu ()

Krok 4

KROK 4

V hrnci rozehřejte rostlinný olej, přidejte cibuli a mrkev a vařte do měkka, 7-10 minut. Přidejte lilek, rajčata, sladkou papriku. Vařte za mírného míchání po dobu 40 minut. Přidáme česnek, feferonku a drcený koriandr, osolíme a opepříme.

Adjapsandali na zimu
Adjapsandali na zimu ()

Krok 5

KROK 5

Horké ajapsandali vložte do sterilizovaných sklenic, do každé sklenice nalijte 1 lžičku. ocet, srolujte víčka. Sklenice otočte dnem vzhůru, zabalte je a nechte úplně vychladnout.

Adjapsandali na zimu
Adjapsandali na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Dříve, asi před 30 lety, byly téměř všechny odrůdy lilku velmi hořké. Aby se zbavila hořkosti, nakrájená zelenina se osolila a poté opláchla, aby se odstranila případná uvolněná šťáva. Moderní odrůdy lilku nejsou hořké, ale trik se solí se stále používá. za co? Odpověď je jednoduchá: předsolené lilky při smažení mnohem méně absorbují olej.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika