K receptu
Jednoduchá angreštová marmeláda je na rozdíl od slavné královské marmelády velmi snadná. Není potřeba žádná složitá manipulace s bobulemi, samostatné vaření sirupu a třešňových listů. Stačí dát bobule do misky, přidat cukr a zapálit. Za hodinu bude džem hotový.
Složitost: snadno Kalorie: 93,40 kcal/porce porce: 60 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 0,12 g/0,03 g/23,60PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 60 PORCÍ1 kg angreštu 1,3 kg cukru 1,5 sklenice vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Chcete-li udělat jednoduchý angreštový džem, zbavte bobule stonků, opláchněte je ve studené vodě a nechte okapat v cedníku. Angrešt napíchneme párátkem.
Krok 2
Angrešt dejte do mísy nebo velkého kastrolu, přidejte cukr a zalijte vodou. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, sejměte pěnu a vařte za míchání do měkka 50–60 minut.
Krok 3
Připravenost džemu zkontrolujte tak, že na talířek kápnete kapku sirupu, počkáte 5 minut a poté talířkem otočíte v různých směrech. Pokud se kapka nerozteče, džem je zcela hotový.
Krok 4
Odstraňte džem z ohně a úplně vychladněte, zakryjte pánev gázou nebo ručníkem. Jednoduchý angreštový džem nalijte do suchých sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky. Skladujte při pokojové teplotě.
UŽITEČNÉ RADY
Jednoduchý angreštový džem je výborným základem pro experimentování. K bobulím přidejte tenké plátky čerstvého zázvoru, pomerančovou kůru nebo snítku rozmarýnu. Váš džem bude jiskřit novými chutěmi.
MIMOCHODEM
Pro přípravu sklenic na jednoduchý angreštový džem není nutné uchýlit se k tradiční sterilizaci. Pokud máte myčku nádobí, opláchněte a osušte sklenice v myčce na vysokou teplotu.