Site icon Wellness Way Česká republika

Angreštový džem: jednoduchá sladká lahůdka

K receptu

Jednoduchá angreštová marmeláda je na rozdíl od slavné královské marmelády velmi snadná. Není potřeba žádná složitá manipulace s bobulemi, samostatné vaření sirupu a třešňových listů. Stačí dát bobule do misky, přidat cukr a zapálit. Za hodinu bude džem hotový.

Složitost: snadno Kalorie: 93,40 kcal/porce porce: 60 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 0,12 g/0,03 g/23,60PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 60 PORCÍ1 kg angreštu 1,3 kg cukru 1,5 sklenice vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li udělat jednoduchý angreštový džem, zbavte bobule stonků, opláchněte je ve studené vodě a nechte okapat v cedníku. Angrešt napíchneme párátkem.

Krok 2

Angrešt dejte do mísy nebo velkého kastrolu, přidejte cukr a zalijte vodou. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, sejměte pěnu a vařte za míchání do měkka 50–60 minut.

Krok 3

Připravenost džemu zkontrolujte tak, že na talířek kápnete kapku sirupu, počkáte 5 minut a poté talířkem otočíte v různých směrech. Pokud se kapka nerozteče, džem je zcela hotový.

Krok 4

Odstraňte džem z ohně a úplně vychladněte, zakryjte pánev gázou nebo ručníkem. Jednoduchý angreštový džem nalijte do suchých sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky. Skladujte při pokojové teplotě.

UŽITEČNÉ RADY

Jednoduchý angreštový džem je výborným základem pro experimentování. K bobulím přidejte tenké plátky čerstvého zázvoru, pomerančovou kůru nebo snítku rozmarýnu. Váš džem bude jiskřit novými chutěmi.

MIMOCHODEM

Pro přípravu sklenic na jednoduchý angreštový džem není nutné uchýlit se k tradiční sterilizaci. Pokud máte myčku nádobí, opláchněte a osušte sklenice v myčce na vysokou teplotu.

Exit mobile version