K receptu
Vezměte vícebarevná cherry rajčata – bude to zajímavé a krásné.
Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 120 hKonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE2 kg středních cherry rajčat 1 střední svazek zelené bazalky 100 g solipo 2 lžičky. zrnka černého a nového koření 1 hlávka česneku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Uvařte lák z 1,5 litru vody, soli, česneku a kuliček pepře – vařte, dokud se sůl úplně nerozpustí. Poté odstraňte z tepla a zcela vychladněte.
Krok 2
Rajčata blanšírujte ve velmi mírně vroucí osolené vodě po dobu 1 minuty. Odstraňte děrovanou lžící a osušte. Česnek nasekáme nahrubo.
Krok 3
Na dno zavařovací mísy položte polovinu bazalky a česneku. Umístěte rajčata a naplňte je solným roztokem. Navrch dejte zbývající česnek a bazalku. Přikryjeme kolečkem nebo talířem a navrch položíme závaží.
Krok 4
Uchovávejte při pokojové teplotě po dobu 5 dnů, poté přeneste do sterilizovaných sklenic, uzavřete a dejte na chladné místo.