Site icon Wellness Way Česká republika

Cuketa v korejském stylu: svačina, která se stane oblíbenou rodinou


Foto: z otevřených zdrojů

Pikantní cuketa na korejský způsob bude dobrým předkrmem k hlavním chodům

Pikantní a lahodná cuketa na korejský způsob určitě osloví milovníky pikantních svačin. Toto jídlo se hodí k masovým jídlům, zeleninovým dušeným pokrmům a různým kastrolům.

Rychlá korejská cuketa

Ingredience:

  • cuketa – 2 ks. (500 g);
  • mrkev – 1 ks;
  • kopr – 200 g;
  • česnek – 3 stroužky;
  • ocet – 1 tabulka. l.;
  • slunečnicový olej – 2 tabulky. l.;
  • cukr – 2 lžičky l.;
  • chilli paprička – 5 g;
  • mletá paprika – špetka;
  • mletý koriandr – špetka;
  • sůl podle chuti.

Příprava:

  1. Cuketu nakrájejte na čtvrtky a vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte 5-7 minut a slijte vodu.
  2. Mrkev nastrouháme na korejském struhadle na mrkev, česnek protlačíme lisem. Chilli papričku nakrájíme na tenké půlkroužky. Kopr nasekáme nadrobno.
  3. Ve velké míse smíchejte cuketu, mrkev, bylinky, česnek a chilli. Přidejte cukr, sůl, ocet, slunečnicový olej a všechno koření. Můžete si vzít více či méně koření podle chuti. Umístěte cuketu na korejský způsob do chladničky na 1-2 hodiny marinovat.

Poté je předkrm hotový. Může být skladován v chladničce nejdéle 2 dny.



5,0 z 5 // 1
recept, cuketa v korejštině
komentáře: 0
Exit mobile version