Foto: z otevřených zdrojů
Pikantní cuketa na korejský způsob bude dobrým předkrmem k hlavním chodům
Pikantní a lahodná cuketa na korejský způsob určitě osloví milovníky pikantních svačin. Toto jídlo se hodí k masovým jídlům, zeleninovým dušeným pokrmům a různým kastrolům.
Rychlá korejská cuketa
Ingredience:
- cuketa – 2 ks. (500 g);
- mrkev – 1 ks;
- kopr – 200 g;
- česnek – 3 stroužky;
- ocet – 1 tabulka. l.;
- slunečnicový olej – 2 tabulky. l.;
- cukr – 2 lžičky l.;
- chilli paprička – 5 g;
- mletá paprika – špetka;
- mletý koriandr – špetka;
- sůl podle chuti.
Příprava:
- Cuketu nakrájejte na čtvrtky a vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte 5-7 minut a slijte vodu.
- Mrkev nastrouháme na korejském struhadle na mrkev, česnek protlačíme lisem. Chilli papričku nakrájíme na tenké půlkroužky. Kopr nasekáme nadrobno.
- Ve velké míse smíchejte cuketu, mrkev, bylinky, česnek a chilli. Přidejte cukr, sůl, ocet, slunečnicový olej a všechno koření. Můžete si vzít více či méně koření podle chuti. Umístěte cuketu na korejský způsob do chladničky na 1-2 hodiny marinovat.
Poté je předkrm hotový. Může být skladován v chladničce nejdéle 2 dny.
|