Site icon Wellness Way Česká republika

Exkluzivní Kaviár z Lilků: Jednoduchá Delikatesa

K receptu

Tento lilkový kaviár je jednoduchý na přípravu, ale velmi chutný. Navíc je to i zdravé, protože zelenina na tento pokrm prochází minimální tepelnou úpravou, hlavně ne smažená. Lilky pečeme 15 minut a zbytek zeleniny většinou přidáme čerstvý. Obecně zastánce správné výživy určitě potěší. A pokud se někomu zdá tato verze lilkového kaviáru málo fádní, upravte jeho chuť přidáním potřebného množství soli, pepře nebo jiného koření podle chuti.

Složitost: snadno Kalorie: 132,99 kcal/porce porce: 8 Vaření: 1 hodina Použitý: 2,71 g/8,67 g/10,81Ukrajinská kuchyněSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍlilek – 3 ks rostlinný olej – 4 polévkové lžíce. l. rajčata – 3 ks velká červená cibule – 1 ks kopr – 2 snítky petržel – 2 snítky čerstvě mletý černý pepř – podle chuti sůl – podle chuti Tabulka vah a mír. RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na výrobu jednoduchého lilkového kaviáru. Troubu předehřejte na 180°C. Lilek omyjte a dobře osušte. Namažte 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej.

Krok 2

Lilky dejte na plech a pečte asi 15 minut (slupka na ovoci by měla prasknout). Necháme mírně vychladnout a poté lžící vydlabeme dužinu. Umístěte jej do misky.

Krok 3

Rajčata na lilkový kaviár nakrájejte příčně, poté vložte do cedníku a několikrát přelijte vroucí vodou, poté studenou. Ovoce oloupeme a dužinu nakrájíme nadrobno.

Krok 4

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zalijeme vroucí vodou. Do mísy přidejte dužinu z lilku spolu s rajčaty. Rozmačkejte šťouchadlem nebo rozdrťte ponorným mixérem.

Krok 5

Přidejte zbývající olej, sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte. Nechte vychladit až do podávání. Nakrájejte zelené listy a ozdobte lilkový kaviár.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud si chcete připravit lilkový kaviár na zimu, přendejte připravenou hmotu do hrnce a na mírném ohni vařte 20 minut. Poté rozdělte do připravených sklenic, sterilujte 10 minut a poté srolujte.

MIMOCHODEM

Kulinářští historici tvrdí, že recept na lilkový kaviár byl vynalezen na Ukrajině a dvě města této země – Oděsa a Charkov – stále vedou tvrdé spory o právo být nazývány rodištěm tohoto nádherného občerstvení.

Exit mobile version