Site icon Wellness Way Česká republika

Exotická chuť švestkového ráje

K receptu

Spousta lidí má ráda povidla, ale ne každý ví, jak je připravit, aby měla správnou konzistenci a byla chutná. Proto jsme se rozhodli podělit se o tento úžasný, osvědčený recept zde! Výroba povidel jako každá jiná samozřejmě nějakou dobu trvá, ale výsledek určitě stojí za to. Nebuďte líní strávit tím pár hodin v létě a pak v zimě budete mít po ruce úžasnou pochoutku, kterou můžete jíst v čisté podobě nebo namazat na krajíc čerstvého chleba a užívat si vůni a vzpomeňte si na svou oblíbenou daču!

Složitost: průměrný Kalorie: 111,05 kcal/porce porce: 16 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 0,23 g/0,09 g/27,55PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 16 PORCÍčerná švestka – 400 g pitné vody – 150 ml cukru – 400 g mletého zázvoru – 1 lžička. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si švestky na povidla. K tomu plody roztřiďte, omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou. Každou švestku rozkrojte napůl a odstraňte pecku.

Krok 2

Vložte švestky do hrnce s dostatečnou kapacitou. Zalijte pitnou vodou a po varu na mírném ohni povařte 5 minut. Poté zvyšte teplotu na střední. Vařte do měkka.

Krok 3

Do pánve se švestkami přidejte cukr a mletý zázvor. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte 30 minut na mírném ohni a pravidelně sbírejte pěnu.

Krok 4

Švestky v sirupu stáhněte z ohně a nechte mírně vychladnout. Poté přeceďte přes jemné kovové sítko do žáruvzdorné mísy nebo jiné pánve. Dejte to zpátky do ohně.

Krok 5

Za stálého míchání přivedeme povidla k varu. Snižte teplotu na střední a vařte 30–35 minut do zhoustnutí. Švestková hmota se musí míchat, aby se nepřipálila.

Krok 6

Povidla necháme mírně vychladnout a nalijeme do suchých sterilizovaných sklenic. Když směs vychladne, uzavřete je šroubovacími nebo pevnými plastovými víčky.

UŽITEČNÉ RADY

Připravenost švestkových povidel zjistíte tak, že horkou směs naberete lžící a mírně ji zvednete nad podšálek. Pokud teče ne příliš tenkým, rovnoměrným proudem, produkt je připraven. Nejúčinnějším způsobem je měření teploty džemu: měla by být alespoň 106°C.

MIMOCHODEM

Aby povidla lépe držela, sklenice uzavřete víčkem až po úplném vychladnutí. V tomto případě se na povrchu vytvoří tenký film, který ochrání obrobek před poškozením.

Exit mobile version