K receptu
V horku, kdy se vám ani nechce jíst, jsou nejlepším řešením lehké polévky. Nezkazí naši postavu a naplní nás zdravými vitamíny. Doporučuji vám vyzkoušet neuvěřitelně zdravou a lahodnou letní polévku.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 10 min Přidat. čas: 10 minMixérŽádná tepelná úpravaRakouská kuchyněPolévkaINGREDIENCE NA 4 porce1 kg středně plodných okurek 1 hlávka červené cibule 1 limetka 5-7 snítek čerstvé máty 100 g kešu oříšků a trochu více na ozdobu 150 ml olivového oleje 250 g broskví 1 malý lusk červené feferonky 2-3 snítky koriandrové soli, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Chcete-li připravit salsu, ponořte broskev na 30 sekund do horké vody poté, co navrchu uděláte mělké řezy. Poté vložte broskev do studené vody a oloupejte. Broskev nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2
Jemně nakrájejte červenou papriku, 1/2 máty a koriandr. Vše přidáme k broskvi. Dochutíme limetkovou šťávou a 50 ml olivového oleje.
Krok 3
Na polévku nakrájíme nahrubo okurky a cibuli. Nakrájenou zeleninu, 100 g kešu oříšků rozmixujte v mixéru, přidejte limetkovou šťávu, lístky máty, 100 ml vody, sůl, pepř, 100 ml olivového oleje a v mixéru dobře rozmixujte.
Krok 4
Polévku dejte na 30 minut do lednice. Hotovou polévku nalijte do misek, navrch dejte broskvovou salsu a ozdobte nasekanými kešu oříšky. Dobrou chuť!
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Abyste své okurkové polévce dodali ještě více šmrncu, můžete ji podávat se smaženými mušlemi nebo krabím masem!