K receptu
Chcete se naučit vařit rajčatovou polévku s mušlemi? Pak si vezměte náš podrobný recept na toto jídlo! Proces není příliš složitý a výsledek alespoň nezklame (pokud máte samozřejmě rádi mořské plody). A co je také důležité, polévka je velmi uspokojivá, přestože se vaří ve vodě a ne ve vývaru. Tohoto efektu je dosaženo díky rýži ve složení a husté struktuře pokrmu. Česnek a bazalka, které se přidávají v závěrečné fázi přípravy polévky, jí dodávají pikantní, svěží vůni. Obecně to bude zajímavé!
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 5 minVařeníPolévkaVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceČerstvé mušle 200 gBílá rýže 100 gRajče (rajče) 4 ks.Cibule 1 kusMrkev 1 kusČesnek 2 hřebíček(y)Čerstvá bazalka 50 gSuché bílé víno 100 mlRostlinné mléko 4 polévkové lžíce.Krystalový cukr 0,5 lžičkySůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si všechny ingredience na polévku. Cibuli a mrkev oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na 2 lžících. l. oleje (7 minut). Rajčata spařte vroucí vodou, poté je ponořte do ledové vody a odstraňte slupky. Bazalku omyjte, osušte a odstraňte listy z větví.
Krok 2
Dvě rajčata a polovinu lístků bazalky nakrájíme nadrobno. Přidejte k cibuli a mrkvi. Smažte za občasného míchání (6 minut). Sundejte z ohně a rozmixujte v mixéru na pyré.
Krok 3
Nalijte rajčatový protlak do pánve. Zalijeme 500 ml pitné vody a přivedeme k varu, osolíme. Snižte teplotu, přikryjte pánev pokličkou a na mírném ohni vařte 10 minut.
Krok 4
Na pánvi rozehřejte zbývající rostlinný olej a orestujte na něm rýži (3 minuty). Přidejte víno a cukr. Odkryté dusíme 5 minut. Přidejte rýži do hrnce s polévkou. Vařte 10 minut.
Krok 5
Odstraňte semena ze zbývajících rajčat. Dužinu nakrájejte na tenké proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme. Zbylé lístky bazalky nakrájejte na tenké proužky.
Krok 6
Do téměř hotové polévky přidejte mušle, rajčata, česnek a bazalku. Přiveďte k varu na středním plameni. Vařte 10 minut. Nalijte do servírovacích misek a podávejte.
UŽITEČNÉ RADY
Na přípravu polévky se hodí mušle mražené i konzervované. V druhém případě by se mořské plody měly nejprve vložit do síta, aby marináda mohla vytéct.
MIMOCHODEM
Rajčatová polévka s mušlemi může být podávána s křupavými krekry z pšeničného chleba (nejlépe samozřejmě domácího chleba): bude to chutnější a ještě uspokojivější.