Site icon Wellness Way Česká republika

Exotická telecí pomazánka s lahodnou opečenou cibulkou

K receptu

Co znamená tajemné slovo? chaos? Známé sekané řízky ze zkomoleného německého rostbraten. Možnost překladu – hovězí pečeněale ne klasické. V původní podobě rychle opečené maso, poté upečené v troubě a podávané s omáčkou (omáčkou) z osmažené cibule, mouky a octa. Nabízíme vlastní verzi razbratu, kdy se do mletého telecího masa a slaniny přidává pouze nakládaná okurka. A maso samozřejmě podáváme se štědrou porcí osmažené cibulky.

Složitost: snadno porce: 11 Vaření: 45 minMlýnek na masoPraženíVečeřeHlavní chodVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetINGREDIENCE NA 11 PORCÍ1 kg telecí dužiny, nejlépe šunky nebo plece 100-120 g slaniny 1-2 středně křupavé okurky 3 cibule rostlinný olej sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Maso a slaninu protáhněte mlýnkem na maso pomocí velkého stojanu. Okurky rozkrojte napůl, ostrou lžící odstraňte semínka a nasekejte co nejjemněji. Dáme na síto a necháme šťávu okapat. Smíchejte okurky s masem. Pepřte.

Krok 2

Mleté maso rozdělte na 11–12 dílů, každý o hmotnosti přibližně 100 g, vytvarujte mokrýma rukama tenký oválný řízek o tloušťce až 7 mm. Nejprve smažte vývar v zahřátém rostlinném oleji na vysoké teplotě po dobu 1-2 minut. na každé straně. Snižte teplotu, přikryjte pánev poklicí a smažte, dokud nebude zcela uvařená.

Krok 3

Současně nakrájejte cibuli nadrobno a smažte ji do zlatova, 5-6 minut. Přidejte trochu soli. Pomazánku rozdělíme na talíře, poklademe osmaženou cibulkou a podáváme horkou.

Exit mobile version