K receptu
Tento recept na těstoviny se skutečně může stát jedním z vašich oblíbených každodenních jídel. Skládá se z jednoduchých, cenově dostupných surovin, které každý z vás najde ve své lednici.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 45 min Přidat. čas: 30 minVařeníPraženíItalská kuchyněVečeřeVečeřeHlavní chodPárty, bufetRomantická večeřeINGREDIENCE NA 4 porcefarfalle 400 gramů čerstvého nebo mraženého hrášku 2 šálky cherry rajčat 2 šálky středně žluté cibule 1 ks střední stroužky česneku 4 ks olivového oleje 2 lžíce čerstvé bazalky 1 špetka Parmigiano Reggiano 1–3 špetka (a) sůl podle chuti Tabulka hmotností a opatření RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Ve velké holandské troubě rozehřejte olej na středním plameni. Přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek a smažíme do zesklovatění, asi 3 minuty. Přidejte rozpůlená cherry rajčata a vařte, dokud rajčata nezačnou praskat, asi 4 minuty.
Krok 2
Přidejte těstoviny a 1 lžičku. sůl. Zalijte 8 hrnky vody a přiveďte k varu na vysoké teplotě. Snižte teplotu na střední a vařte odkryté za stálého míchání, dokud se voda nevstřebá a těstoviny nejsou al dente, 20 až 25 minut. Přidejte hrášek, promíchejte a odstavte z ohně. Dochutíme solí.
Krok 3
Těstoviny rozdělte do misek, ozdobte bazalkou a parmazánem a podávejte. Dobrou chuť!
UŽITEČNÉ RADY
Pokud používáte mražený hrášek, musíte ho nejprve rozmrazit.