Site icon Wellness Way Česká republika

Exotické krůtí panenka se zahradní zeleninou

K receptu

Krůtí maso se zeleninou na pánvi je vydatná, lehká a chutná večeře pro celou rodinu. Křehké dietní maso se hodí ke všem čerstvým surovinám. Smažíme s rajčaty, mrkví a pepřem. Ale věřte, že krůta je dobrá i se zelím, zeleným hráškem, kukuřicí, bramborami a zelenými fazolkami. Vrcholem tohoto jídla je, že ho budeme podávat horké přímo na pánvi. Jen si to představte: prskající krůta s aromatickou zeleninou… Nelze odolat. Část se ukáže být docela působivá. Můžete to jednoduše dát na talíře. Ale pokud se vám líbí myšlenka jíst přímo z horké pánve, můžete jídlo vařit na několika malých porcovaných pánvích. Každý host pak dostane svou plnou vteřinu, stejně jako v restauraci. Ideální párování k němu je tlustý mazanec nebo pita chléb.

Složitost: snadno Kalorie: 416,24 kcal/porce porce: 4 Vaření: 35 min Použitý: 34,25 g/25,95 g/9,53PraženíVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvínový rokVánoceINGREDIENCE NA 4 porcefilet z krůtího stehna – 800 g velké zralé rajče – 1 ks střední mrkev – 1 ks střední cibule – 1 ks rostlinný olej – 30 ml mletá paprika – 5 g soli – 7 g mletého černého pepře – 5 g česneku – 2-3 stroužky koriandru – 0,5 svazku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na vaření Krůta se zeleninou na pánvi. Ptáčka omyjeme, osušíme a poté nakrájíme na střední kousky, 2–3 cm, ochutíme paprikou, solí, černým a červeným pepřem. Míchejte, dokud se koření nevsákne do masa.

Krok 2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na proužky. Sladkou papriku zbavte semínek a stopky a také dužinu nakrájejte na proužky.

Krok 3

Na pánvi se silným dnem rozehřejte rostlinný olej. Přidejte krůtu a smažte na středním ohni za míchání do zlatohnědé.

Krok 4

Do pánve s masem přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a papriku a za občasného míchání dusíme přikryté, dokud není maso propečené, asi 10-15 minut.

Krok 5

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na poměrně velké plátky. Zeleninu dejte na pánev a podle chuti dosolte. Přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 5 minut.

Krok 6

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme nebo nasekáme nadrobno. Také omyjte, osušte a nasekejte koriandr. Sundejte pánev z plotny, přidejte česnek a bylinky, promíchejte a ihned podávejte, přímo z pánve.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Chcete-li vařit krůtu se zeleninou na pánvi, je lepší použít čerstvou zeleninu, ale pokud ji nemáte, postačí hotové zmrazené směsi. Žádné rajče? Nahraďte ho několika lžícemi rajčatové omáčky nebo pasty.

MIMOCHODEM

Při vaření krůty se zeleninou na pánvi nepoužívejte mražené maso. Chlazená drůbež je vždy křehčí a měkčí. Pokrm můžeme podávat samotný nebo s libovolnou přílohou: rýže, bulgur, kuskus.

Exit mobile version