Exotické rajčatové fondue: Překvapení pro vaše chuťové buňky

K receptu

Toto neobvyklé rajčatové fondue lze podávat nejen s chlebem a žampiony, ale také například s tofu sýrem nebo pečenými mini bramborami – pro zpestření. Pečené brambory v malém množství vám vůbec neuškodí.

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 2 hodiny 20 minutMixérTroubaVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ1,5 litru nakrájených rajčat ve vlastní šťávě 2 velké červené papriky 2 velké cibule 4-5 stroužků česneku 1 snítka rozmarýnu a kůra z půlky citronu 200 ml jablečné šťávy 100 ml olivového oleje 2 polévkové lžíce. l. pohankový med 1 polévková lžíce. l. mletý sladký paprikisol, směs čerstvě mletého pepřeOdeslání:1 pšeničná a 1 žitná bageta 400 g velmi čerstvých bílých hub 1 střední hlávka květáku 3–4 stroužky česneku 3–4 snítky petrželky 150 ml olivového oleje citronová šťáva Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Papriku, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nalijte olivový olej do pánve se silným dnem, přidejte cibuli, sůl a dejte na střední teplotu. Vařte za stálého míchání 5 minut.

Krok 2

Přidejte papriku, česnek a snítku rozmarýnu a vařte 5–7 minut. Poté přidáme papriku, rajčata se šťávou, jablečnou šťávu, citronovou šťávu a kůru, med, sůl a pepř. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum. Obsah pánve zakryjte kolečkem vyříznutým z pergamenu a vařte za stálého míchání a nenechte ho připálit 2 hodiny. Odstraňte pergamen a rozmarýn.

Krok 3

Chcete-li podávat, rozdrťte a oloupejte česnek, nasekejte spolu s petrželkou a rozmixujte v mixéru s olivovým olejem a solí do hladka. Obě bagety nakrájíme na plátky, potřeme olejem a pečeme v troubě na 150°C 5 minut. Květák rozdělte na růžičky a nechte 15–20 minut v troubě syrový nebo pečte, poté také potřete olejem. Žampiony nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a necháme syrové. Připravené produkty položte na misku a podávejte s horkým fondue.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika