Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický angrešt v pikantní marinádě

K receptu

Nakládaný angrešt se přidává do domácího provensálského zelí, do salátů nebo se podává jako příloha k masitým pokrmům.

Složitost: snadno Kalorie: 298,71 kcal/porce porce: 7 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 1,10 g/0,49 g/75,61MořeníPrázdnýVegetariánstvíINGREDIENCE NA 7 PORCÍ1 kg zralých silných angreštů přibližně 1 litr pitné vody 400 g cukru 5–6 hrášek nového koření 5–6 poupat hřebíčku 100 ml octa 9 % malá skořicová tyčinka Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Roztřiďte 1 kg zralých silných angreštů, odřízněte stonky. Nakrájejte bobule a naplňte jimi sklenice až po ramena.

Krok 2

Do každé sklenice nalijte dostatek pitné vody, aby byly bobule zcela zakryty. Poté opatrně nalijte vodu do čistého rendlíku. Do každé sklenice přidejte 3 polévkové lžíce. l voda, cukr, koření (5-6 hrášek nového koření, 5-6 poupat hřebíčku a malá tyčinka skořice). Přiveďte k varu a vařte 5 minut.

Krok 3

Když náplň vychladne, sceďte ji a přidejte ocet. Touto marinádou zalijeme angrešt, naplněné sklenice uzavřeme víčkem a vložíme do pánve se studenou vodou.

Krok 4

Přiveďte k varu a vařte sklenice bez ohledu na nádobu po dobu 3 minut.

Krok 5

Skladujte obrobek na chladném a tmavém místě.

Exit mobile version