Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický angreštový kompot s dotykem pomeranče

K receptu

Milovníci angreštu vědí, že tato bobule má slabé aroma, proto vám doporučujeme připravit si jejich angreštový kompot s pomerančem. Chuť pomeranče se hodí k angreštu a kompot má nejen osvěžující chuť a příjemnou vůni, ale také světle zlatavý odstín.

Složitost: snadno Kalorie: 106,27 kcal/porce porce: 1 Vaření: 30 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 0,26 g/0,07 g/26,74PrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 1 PORCI300 g angreštu 1 pomeranč 350 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro přípravu angreštového a pomerančového kompotu vložte pomeranč do hrnce s vroucí vodou a blanšírujte 1 minutu. Poté opláchněte studenou vodou a osušte. Pomeranč nakrájejte na tenké plátky.

Krok 2

Z angreštu odstraňte stonky. Vložte bobule do misky a naplňte studenou vodou, opatrně slijte všechny plovoucí zbytky a opláchněte v čisté vodě. Angrešt dejte do cedníku a nechte odtéct vodu.

Krok 3

Angrešt a pomeranče vložte do sterilizované sklenice, zalijte vroucí vodou až po hrdlo a přikryjte sterilizovaným kovovým víčkem, nechte 10 minut stát.

Krok 4

Vodu ze zavařovací sklenice opatrně slijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme k varu. Vařte 5 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí. Bobule zalijte vařícím sirupem a ihned přišroubujte víko.

Krok 5

Sklenici s kompotem otočte dnem vzhůru a položte ji na ručník – zkontrolujte, zda víko neteče. Sklenici dobře zabalte a nechte úplně vychladnout. Kompot skladujte při pokojové teplotě.

UŽITEČNÉ RADY

Angreštový kompot s pomerančem je úžasný osvěžující nápoj. Pokud vaše rodina obvykle pije pouze tekutinu z kompotu a vyhodí bobule, možná nebudete muset odstraňovat ocasy na angreštu. Nekazí chuť a ušetříte spoustu času.

MIMOCHODEM

Když budete připravovat angreštový a pomerančový kompot, nezanedbávejte postup blanšírování toho druhého. Za prvé se tím odstraní zbytky chemikálií, které se používají k ošetření pomerančů po utržení, a za druhé vám umožní odstranit část hořkosti obsažené ve spodní vrstvě kůry.

Exit mobile version