K receptu
Cuketový předkrm v italském stylu nebo Středomoří – tak by se dalo podle složení nazvat toto aromatické jídlo. Ale bez ohledu na to, jak to nazýváte, bude to vždy vynikající.
Složitost: snadno Kalorie: 338,33 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 h 10 min Použitý: 14,34 g/25,00 g/13,15MixérGril/BBQTroubaVečeřeVečeřeSnackVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ6 malých cuket nebo cuket 4 velká růžová rajčata 4 stroužky česneku 4 snítky tymiánu 1 snítka rozmarýnu 250 g strouhané pizzy mozzarella 150 g sýru feta 70 ml olivového oleje čerstvě mletého černého pepře Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Dýni/cuketu nakrájejte podélně na 1 cm silné plátky a poté nakrájejte na kousky, které se úhledně vejdou do obdélníkové dortové formy.
Krok 2
Rajčata nakrájíme na 5 mm silné plátky. Oloupaný česnek, tymián a lístky rozmarýnu nasekejte, vložte do mixéru, osolte a přidejte olej. Šlehejte do hladka.
Krok 3
Dortovou formu vymažeme připraveným máslem a navrstvíme zeleninu. Každou vrstvu pokapejte bylinkovým olejem a posypte mozzarellou.
Krok 4
Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 30 minut. Posypeme rozdrobeným sýrem feta a dáme na 10 minut pod gril. Předkrm podávejte teplý.