Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický džem z malinových polí

K receptu

Malinový džem dokáže rozzářit každé ráno. Namažte ji na ranní tousty, přidejte do kaše nebo tvarohu, smíchejte s jogurtem nebo smoothie. Jistě vymyslíte ještě mnoho dalších využití tohoto úžasného produktu: tvarohové koláče, kastrol, palačinky…. Pokračovat!

Složitost: průměrný porce: 1 Vaření: 35 min Přidat. čas: 6 hodinPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 1 PORCI500 g malin 700 g cukru 2 polévkové lžíce. l. tabulka vah a mír studené vody RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit malinový džem, roztřiďte bobule a odstraňte stopky. Vložte bobule do široké pánve a použijte mačkadlo, abyste z bobulí pustili šťávu.

Krok 2

Maliny zakryjte cukrem a přidejte 2 polévkové lžíce. l. studenou vodou, zamíchejte a nechte 6 hodin přikrýt pánev víkem. Během této doby bobule několikrát promíchejte s cukrem.

Krok 3

Pánev s bobulemi postavte na střední teplotu a za stálého míchání přiveďte k varu. Když se džem vaří, snižte plamen a stáhněte pěnu. Pokračujte ve vaření na mírném ohni po dobu 10 minut.

Krok 4

Džem stáhneme z ohně a přecedíme přes jemné sítko, abychom odstranili semínka. Nalijte džem zpět do pánve a přiveďte k varu. Vařte 5 minut.

Krok 5

Horký džem nalijte do sterilních sklenic a uzavřete sterilními víčky. Umístěte sklenice a malinový džem dobře přikryjte přikrývkou. Nechte úplně vychladnout.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud při míchání malinového džemu sjedete po dně a uvidíte karamelové hrudky s vůní spáleného cukru, okamžitě džem stáhněte z ohně. Nalijte do čisté pánve (nedotýkejte se toho, co je spáleno) a pokračujte ve vaření, snižte teplotu.

MIMOCHODEM

Pro sterilizaci sklenic na malinový džem předehřejte troubu na 110 °C a čisté sklenice do ní vložte na 15 minut. Sterilizovat lze i kovová víčka.

Exit mobile version