Exotický hustý kuřecí guláš s nádechem sladké papriky a rajčat

K receptu

Zelené fazolky můžete tímto gulášem připravit v páře.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 1 hodinaVařeníVečeřePolévkaVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce1 malé kuře o váze 1–1,2 kg 2 sladké papriky 1 kg rajčat z volského srdce 2 velké cibule 4 stroužky česneku 2 polévkové lžíce. l. rozpuštěné máslo 0,5 lžičky. mletý kmín a koriandr sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Kuřecí maso nakrájíme na porce, vložíme do hlubokého hrnce, zalijeme 1,2 litrem vroucí vody, znovu přivedeme k varu na vysoké teplotě a osolíme. Snižte teplotu na minimum, sejměte pěnu a přikryté vařte 30–40 minut.

Krok 2

Ze sladké papriky odstraňte semínka a blány a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata nastrouhejte tak, aby vám slupka zůstala v rukou. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.

Krok 3

Na pánvi se silným dnem rozehřejte olej a na středním ohni opékejte cibuli 5 minut. Přidejte papriku a česnek, smažte dalších 5-7 minut. Přidejte koření, promíchejte, odstraňte z tepla.

Krok 4

Obsah pánve přendejte na kuře, zalijte rajčatovým protlakem. Přiveďte k varu, odkryté vařte 10–15 minut. Přidejte ještě trochu pepře. Zavřete víko, vypněte teplo a nechte 10 minut sedět. a sloužit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika