Exotický kaviár z dýně squash

K receptu

Petržel lze nahradit jinými bylinami: koprem, koriandrem, bazalkou, estragonem.

Složitost: snadno Kalorie: 63,34 kcal/porce porce: 2 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 1,08 g/3,84 g/5,95TroubaKonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE2 kg cukety 300 g sladké červené cibule 4 stroužky česneku 1 malý svazek petrželky 1 kg velmi zralých rajčat 80 ml jablečného octa nerafinovaný slunečnicový olej čerstvě mletý černý pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cuketu v případě potřeby oloupeme, nakrájíme nahrubo a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C do měkka, asi 20 minut. Poté nasekejte nadrobno.

Krok 2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek prolisujeme, oloupeme a nakrájíme najemno. Petržel zbavte stonků (tady nebudou potřeba) a lístky nasekejte nadrobno.

Krok 3

Spusťte rajčata na 1 minutu. ve vroucí vodě, poté opláchněte studenou vodou a opatrně sloupněte slupku. Dužinu spolu s jádrem nakrájíme na malé kostičky.

Krok 4

Dužinu z lilku, cibuli, česnek a rajčata promícháme, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a dochutíme octem, solí, pepřem a olejem podle chuti.

Krok 5

Výslednou směs rozdělte do sterilizovaných sklenic, sklenice umístěte na mřížku do hrnce. Naplňte vodou až po ramínka, přiveďte k varu, pasterujte 40 minut. Poté sklenice uzavřete.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika