K receptu
Pokud je konec července, pak je čas připravit angreštový a rybízový kompot. Červený, bílý a černý rybíz můžete vzít v libovolném poměru a smíchat je s angreštem. V závislosti na tom, jaké bobule použijete, se změní chuť kompotu.
Složitost: snadno Kalorie: 112,17 kcal/porce porce: 12 Vaření: 30 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 0,30 g/0,10 g/27,43PrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 12 PORCÍna 1 třílitrovou sklenici:400 g různého angreštu, černého, červeného nebo bílého rybízu 300-350 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si bobule na angreštový a rybízový kompot. Z angreštu odřízněte stonky. Odstraňte rybíz z větví. Vložte bobule do misky a opláchněte ve studené vodě, sceďte v cedníku.
Krok 2
Na každou třílitrovou sklenici kompotu budete potřebovat 400 g bobulí, zvolte poměr podle vaší chuti. Angrešt můžete smíchat s jedním druhem rybízu nebo udělat sortiment.
Krok 3
Připravené bobule vložte do sterilizovaných sklenic a zalijte vroucí vodou pod krk, přikryjte víčky a nechte 5 minut. Opatrně slijte vodu ze sklenic do pánve.
Krok 4
Přidejte cukr do pánve, 300-350 g na každou třílitrovou nádobu. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Pokud připravujete sirup pro více sklenic najednou, nechte pánev na mírném ohni, aby se sirup mírně rozvařil.
Krok 5
Nalijte sirup na bobule a okamžitě přišroubujte víčko na sklenici. Teprve potom naplňte další sklenici bobulí sirupem. Otočte sklenice dnem vzhůru.
Krok 6
Sklenice s kompotem zabalte do přikrývek nebo deky a nechte zcela vychladnout, obvykle to trvá 1 den. Kompot z angreštu a rybízu skladujte při pokojové teplotě.
UŽITEČNÉ RADY
Zkuste si při přípravě angreštového a rybízového kompotu pohrát s barevnými kombinacemi těchto nádherných bobulí. Kombinujte bílý a červený rybíz s tmavým angreštem. A k černému rybízu přidejte velké zelené angrešty, abyste získali nápoj světlé barvy, použijte bílý rybíz a žlutý angrešt.
MIMOCHODEM
Výroba kompotu z angreštu a rybízu je skvělý způsob, jak spotřebovat zbytky bobulí. A pokud je bobulí málo, přidejte do kompotu pár jablek, hrušek nebo meruněk.