K receptu
A další Olivierův recept – nyní s hovězím masem a čerstvými okurkami…
Složitost: snadno Kalorie: 480,40 kcal/porce porce: 6 Vaření: 15 min Použitý: 33,90 g/30,77 g/16,52SalátVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetNarozeninynový rokINGREDIENCE NA 6 PORCÍ4 vejce natvrdo 600 g vařeného hovězího masa 1 dlouhoplodá okurka 2 vařené mrkve 4 vařené brambory 1 konzerva zeleného hrášku (200 g) kvalitní majonéza, nejlépe domácí, na zálivku 1 snítka kopru, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
V případě potřeby okurku oloupejte. Rozkrojte je napůl a lžičkou odstraňte semínka. Vložte hrášek do síta a slijte tekutinu.
Krok 2
Všechny ingredience nakrájejte na malé kostky stejné velikosti, přibližně velikosti hrášku.
Krok 3
Připravené ingredience dejte do velké mísy, promíchejte a dochuťte majonézou. Dochuťte solí a pepřem. Salát položte na talíře (můžete použít servírovací kroužek) a ozdobte jemně nasekaným koprem.
UŽITEČNÉ RADY
Tento salát se nejlépe připravuje bezprostředně před podáváním. Čerstvé okurky mohou produkovat příliš mnoho šťávy a může to zkazit obvyklou konzistenci salátu.
MIMOCHODEM
Recept od Novoroční komedie „Worderland“která vyjde 1. ledna 2016.