K receptu
Nový rok je skvělým důvodem, proč si dopřát mořské pochoutky. Zkombinujte krevety, chobotnice a kraby s čerstvou zeleninou a vychutnejte si.
Složitost: snadno Kalorie: 354,56 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Použitý: 46,56 g/16,60 g/6,58SalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍ750 g velkých krevet 750 g chobotnice 500 g vařených krabích pařátů 150 g rukoly 1 velká červená paprika 1 chilli paprička 1 větší stonek celeru 1 malá červená cibule 1 šálek vypeckovaných oliv 8–10 okurek 1 malý svazek petržele 1/4 šálku bílé vinný ocet 1/2 hrnku olivového oleje a kůry 1 citron sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Oloupejte krevety a nechte ocasy. Ostrým nožem nařízneme hřbet a odstraníme tmavou žilku. Odstraňte vnitřnosti chobotnice, oloupejte kůži a rozkrojte napůl. Vložte filé z chobotnice a krevety do misky, přidejte 2 polévkové lžíce. l. olivový olej, sůl a pepř, promíchejte.
Krok 2
Rozpalte grilovací pánev a opečte krevety a chobotnice, každé 2 minuty. na každé straně. Vyjměte mořské plody z pánve a nakrájejte chobotnice na kousky. Přendejte do misky.
Krok 3
Krabí maso vyjměte z drápů a nakrájejte. Přeneste na krevety a chobotnice.
Krok 4
Sladkou papriku nakrájíme na kostičky, cibuli na tenké půlkroužky a celer na tenké plátky. Nasekejte listy petrželky. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na tenké půlkroužky. Okurky nakrájejte na tenké plátky. Olivy rozkrojte napůl. Přidejte zeleninu k mořským plodům.
Krok 5
Ocet, olivový olej, citronovou kůru a šťávu prošlehejte a dochuťte solí a pepřem. Nalijte 3 polévkové lžíce. l. dresinkem a rezervujte až do podávání. Salát přelijeme dresinkem a promícháme. Zakryjte pokličkou a dejte na 30 minut do chladu.
Krok 6
Rukolu dáme na talíř a přelijeme zbylou zálivkou. Přidejte salát a promíchejte.