K receptu
Lehký a chutný salát. Velmi snadné na přípravu. Celoroční. I když okurky chutnají lépe v létě.
Složitost: snadno porce: 1VečeřeVečeřeSnackPárty, bufetINGREDIENCE NA 1 PORCIokurka 1 velký kus konzervovaný tuňák 1/2 konzervy avokádo 1/2 ks červená cibule/šalotka 1/2 ks petrželky 1/2 svazku rostlinného oleje sůl, pepř, citronová šťáva dle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Vše ihned shromáždíme do salátové mísy. Polovinu cibule nakrájíme na peříčka.
Krok 2
Okurka v půlkruhu.
Krok 3
Nasekejte petržel.
Krok 4
Vezmeme půl plechovky tuňáka. Je-li to nutné, vidličkou ji trochu rozdrobíme.
Krok 5
Půlka avokáda taky – v půlkolečkách (relativně).
Krok 6
No, to je vše. Promícháme. Sůl, pepř, citronová šťáva (hlavně aby avokádo nezhnědlo) a rostlinný olej podle chuti. Salát je hotový. Dobrou chuť!
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Cibule by měla být sladká. Proto je vhodná i bílá salátová cibule. Ale obyčejná cibule je nepravděpodobná. I když je to také možné.
UŽITEČNÉ RADY
Základem salátu jsou okurky. Musíte jich vzít více než jiných ingrediencí.