Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický salát s okurkami a tuňákem

K receptu

Lehký a chutný salát. Velmi snadné na přípravu. Celoroční. I když okurky chutnají lépe v létě.

Složitost: snadno porce: 1VečeřeVečeřeSnackPárty, bufetINGREDIENCE NA 1 PORCIokurka 1 velký kus konzervovaný tuňák 1/2 konzervy avokádo 1/2 ks červená cibule/šalotka 1/2 ks petrželky 1/2 svazku rostlinného oleje sůl, pepř, citronová šťáva dle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Vše ihned shromáždíme do salátové mísy. Polovinu cibule nakrájíme na peříčka.

Krok 2

Okurka v půlkruhu.

Krok 3

Nasekejte petržel.

Krok 4

Vezmeme půl plechovky tuňáka. Je-li to nutné, vidličkou ji trochu rozdrobíme.

Krok 5

Půlka avokáda taky – v půlkolečkách (relativně).

Krok 6

No, to je vše. Promícháme. Sůl, pepř, citronová šťáva (hlavně aby avokádo nezhnědlo) a rostlinný olej podle chuti. Salát je hotový. Dobrou chuť!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Cibule by měla být sladká. Proto je vhodná i bílá salátová cibule. Ale obyčejná cibule je nepravděpodobná. I když je to také možné.

UŽITEČNÉ RADY

Základem salátu jsou okurky. Musíte jich vzít více než jiných ingrediencí.

Exit mobile version