K receptu
Blízkovýchodní kuchyně je bohatá a velkorysá s barevnými kombinacemi. Základem mnoha blízkovýchodních salátů je zelenina, hlávkový salát v kombinaci s lehkými dresinky. Tradiční blízkovýchodní salát se často připravuje s přídavkem hummusu a vždy se semínky granátového jablka. V 15/17 Bar&Grill je tento salát vyroben s přídavkem farmářského tvarohu.
Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 30 minŽádná tepelná úpravaArabská kuchyněvýchodní kuchyněVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyRomantická večeřeINGREDIENCE NA 2 PORCEčerstvé okurky – 4 ks Baku rajčata – 2 ks červená cibule – ¼ celé cibule koriandr – 10 g olivového oleje – 10 ml sůl, pepř podle chuti čerstvé listy špenátu – 20 g čerstvých listů šťovíku – 20 g petrželky – 10 g máty – 2 malé snítky tvarohu alespoň 9 % tuku – 2 lžíce semínek granátového jablka – 20 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajče také nakrájejte na kostičky. Červenou cibuli oloupeme, koriandr nakrájíme nadrobno.
Krok 2
Do nádoby dejte okurky, rajčata, cibuli a koriandr, přidejte olivový olej, sůl a pepř a promíchejte – tyto ingredience budou základem salátu.
Krok 3
Listy špenátu a šťovíku natrháme nahrubo. Ze stonku odstraňte lístky máty a petržele. Na naolejovanou zeleninu položte špenát, šťovík, petržel a mátu.
Krok 4
Tvaroh nejprve rozmačkejte na zrnka a poté přidejte do salátu.
Krok 5
Salát promícháme a podáváme posypané semínky granátového jablka.
MIMOCHODEM
Recept poskytl Vladimir Bogozhavets, značkový šéfkuchař restaurace 15/17Bar&Grill.