Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický salát s tvarohem inspirovaný Blízkým východem

K receptu

Blízkovýchodní kuchyně je bohatá a velkorysá s barevnými kombinacemi. Základem mnoha blízkovýchodních salátů je zelenina, hlávkový salát v kombinaci s lehkými dresinky. Tradiční blízkovýchodní salát se často připravuje s přídavkem hummusu a vždy se semínky granátového jablka. V 15/17 Bar&Grill je tento salát vyroben s přídavkem farmářského tvarohu.

Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 30 minŽádná tepelná úpravaArabská kuchyněvýchodní kuchyněVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyRomantická večeřeINGREDIENCE NA 2 PORCEčerstvé okurky – 4 ks Baku rajčata – 2 ks červená cibule – ¼ celé cibule koriandr – 10 g olivového oleje – 10 ml sůl, pepř podle chuti čerstvé listy špenátu – 20 g čerstvých listů šťovíku – 20 g petrželky – 10 g máty – 2 malé snítky tvarohu alespoň 9 % tuku – 2 lžíce semínek granátového jablka – 20 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajče také nakrájejte na kostičky. Červenou cibuli oloupeme, koriandr nakrájíme nadrobno.

Krok 2

Do nádoby dejte okurky, rajčata, cibuli a koriandr, přidejte olivový olej, sůl a pepř a promíchejte – tyto ingredience budou základem salátu.

Krok 3

Listy špenátu a šťovíku natrháme nahrubo. Ze stonku odstraňte lístky máty a petržele. Na naolejovanou zeleninu položte špenát, šťovík, petržel a mátu.

Krok 4

Tvaroh nejprve rozmačkejte na zrnka a poté přidejte do salátu.

Krok 5

Salát promícháme a podáváme posypané semínky granátového jablka.

MIMOCHODEM

Recept poskytl Vladimir Bogozhavets, značkový šéfkuchař restaurace 15/17Bar&Grill.

Exit mobile version